Hızlı Erişim

Üniversitemiz Tarafından Üretilen Balların Hasadı Yapılıyor

Üniversitemiz Tarafından Üretilen Balların Hasadı Yapılıyor

  •  28 Ağustos 2024 Çarşamba
  •  278 Görüntüleme
  •  Yazdır

Üniversitemiz tarafından üretimi gerçekleştirilen balların hasadı yapılmaya başlandı. Yapılan bal hasadı törenine Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Rasim KOÇYİĞİT, Rektör danışmanlarımız, Genel Sekreterimiz ve Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz katıldı.

Rektör Prof. Dr. Fatih YILMAZ yaptığı açıklamada Tokat’ın bir tarım kenti olduğunu Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin de Tokat tarımına gerekli destekleri verdiğini söyledi. Üniversitemizin ulusal, yerel kalkınmaya katkı anlamında önemli işler ürettiğini belirten Rektörümüz, TOGÜ’nün fide, patates, bal, asma fidanı, balıkçılık ve tavukçuluk gibi alanlarda üretim yaptığını, üreticilere dağıtım yapıldığını ifade etti. Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yıl içerisinde birçok proje gerçekleştirildiğini kaydeden Rektörümüz çalışmalarından dolayı merkezimize teşekkür etti.

Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İrfan OĞUZ yaptığı açıklamada, “2024 yılı arı sezonunda Mart ayında 75 arılı kovanla çalışmalarımıza başladık. Nisan ve Mayıs aylarında arıların bakımları yapılarak koloni sayımızı 200 kovana çıkardık ve Haziran'ın ilk haftasında Tokat ili Çayören köyüne bal üretimi için arılarımızı götürdük” dedi. Ağustos ayının ilk haftasından başlayarak hasadın yapıldığını kaydeden OĞUZ, 160 kovan balın ayrıştırılma işleminin yapıldığını söyledi. Yayladaki kovanların iki hafta içerisinde getirileceğini belirten OĞUZ, yaklaşık 2 ton bal üretiminin yapıldığını söyledi. Bu süreç sonrasında arıların bakımlarının yapılarak kış aylarına hazır hale getirileceğini ifade etti.




Tokat Gaziosmanpaşa University, Taşlıçiftlik Campus, 60250 Tokat / TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2023© Tüm Hakları Saklıdır.