Hızlı Erişim

Her Yaştan Öğrencinin Tercihi TOGÜ Oldu

Haberler

Her Yaştan Öğrencinin Tercihi TOGÜ Oldu

  •  21 Ağustos 2024 Çarşamba
  •  316 Görüntüleme
  •  Yazdır

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından uygulamaya konan 34 yaş üstü kadın kontenjanı ile Üniversitemize 149 kadın yerleşti. Bu kapsamda Üniversitemize yerleşen Hacer SEZEK ve Mine GÜREL, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ’ı ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ yapmış olduğu açıklamada, Devletimizin, farklı nedenlerle üniversiteye gidememiş kadınlara ön lisans ve lisans programlarında kontenjan açtığını söyledi. Bu kapsamda Üniversitemizin farklı programlarına 149 kadının yerleştiğini belirten Rektörümüz açıklamasında “Kadınların, yükseköğretim sistemi içerisinde yer almasını önemsiyoruz. Onların farklı meslek gruplarında olmaları, çeşitli iş kollarında faaliyet göstermeleri önemli. Kadınların hem üniversite okumaları hem de istihdam edilmeleri birçok olumlu dönüşü de beraberinde getirecektir. Bunun yanı sıra bu uygulama 34 yaş üstü kadınların kariyerlerine ve bireysel gelişimlerine katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi. Rektörümüz, uygulama dolayısıyla YÖK başkanlığımıza teşekkür etti.

Tokat Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi programına yerleşen Hacer SEZEK, Üniversitemizi internette ve sosyal medyada fazlasıyla gördüğünü, üniversitenin öğrencisine değer verdiğini ifade etti ve tercihinde bu nedenlerin etkili olduğunu söyledi. Üniversitemizden iyi bir eğitim almayı beklediğini söyleyen SEZEK mesleğinde iyi olabilmek için çokça çalışacağını belirtti. Üniversitemizi kazanmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

34 yaş üstü kontenjan kapsamında Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümünü kazanan Mine GÜREL ise Üniversitemizin nitelikli eğitim vermesi ve burada ikamet etmesi dolayısıyla Üniversitemizi tercih ettiğini belirtti. Üniversitemizde iyi bir eğitim alacağını söyleyen GÜREL, eğitim süresince kendini en iyi şekilde yetiştirmek, alanında önemli işler yapan bir birey olmak istediğini söyledi.




Tokat Gaziosmanpaşa University, Taşlıçiftlik Campus, 60250 Tokat / TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2023© Tüm Hakları Saklıdır.