Üniversitemiz Ortaklığında 4’üncü Sema Mukabelesi Gerçekleştirildi

•  17 Ağustos 2024 Cumartesi

Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Üniversitemiz, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Sivas Mevlana Kültürü ve Tasavvuf Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Sema Mukabelesi (Hüseyin Fahreddin Dede'nin Acemîşîrân Âyin-i Şerîf-i ile) programı gerçekleştirildi. Tokat Mevlevihanesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Tokat Valisi Abdullah KÖKLÜ, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet KAYHAN, Rektör Danışmanlarımız Prof. Dr. Uğur AKIN, Doç. Dr. Yusuf TEMUR, Doç. Dr. Onur SARAÇOĞLU, Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin ERDOĞAN katıldı. Sema Mukabelesi öncesinde Sivas Mevlana Kültürü ve Tasavvuf Derneği Heyet Başkanı  Celaleddin SUSAMIŞ Mukabele hakkında bilgiler verdi. Sonrasında Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları eşliğinde Sivas Mevlana Kültürü ve Tasavvuf Derneği tarafından Hüseyin Fahreddin Dede'nin Acemîşîrân Âyin-i Şerîf-i gerçekleştirildi.