Hızlı Erişim

Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Japon Araştırmacılar ile Saha Çalışmasına Katıldı

Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Japon Araştırmacılar ile Saha Çalışmasına Katıldı

  •  2 Ağustos 2024 Cuma
  •  594 Görüntüleme
  •  Yazdır

Japonya’nın JICA (Japan International Cooperation Agency) ve AMED (Japan Agency for Medical Research and Development) kurumları tarafından desteklenen, ülkemizden de Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve Ege Üniversitesinin (Tıp Fakültesi Tıbbi Parazitoloji Anabilim Dalı) paydaş olarak yer aldığı “One Health approach to control of neglected tropical diseases with special attention on sand fly and mosquito borne infections (SATREPS)” adlı proje kapsamında, Sivas ve Tokat illerinde belirlenen noktalarda kene faunasının tespiti, kene türlerinin dağılım haritasının oluşturulması ve dağılımın iklimsel veriler kullanılarak değerlendirilmesi, olası kene kaynaklı patojenlerin saptanması amacıyla saha çalışmaları yapıldı.

Proje kapsamında Japon araştırma ekibine Tokyo Üniversitesinden Dr. Yuki SHOSHI ve Dr. Kyoko SAWABE ve Nippon Veterinerlik ve Yaşam Bilimleri Üniversitesinden Dr. Kandai DOI, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet AYKUR, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem KESKİN ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Çağlar BERKEL kene toplanması ve tanımlanması konularında yardımcı oldu. Saha çalışması kapsamında toplanılan kenelerin tür teşhisleri Biyoloji Bölümü Parazitoloji Laboratuvarında yapılarak çalışma tamamlandı.




Tokat Gaziosmanpaşa University, Taşlıçiftlik Campus, 60250 Tokat / TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2023© Tüm Hakları Saklıdır.