Hızlı Erişim

Rektörümüz Nehirden Denize Özgür Filistin Etkinliğine Katıldı

Rektörümüz Nehirden Denize Özgür Filistin Etkinliğine Katıldı

  •  1 Ağustos 2024 Perşembe
  •  339 Görüntüleme
  •  Yazdır

Üniversitemiz Filistin’de İsrail’in uyguladığı soykırıma karşı Filistin halkının yanında durmaya devam ediyor. Milli İrade Platformu Tokat Filistin Dayanışma Grubu tarafından düzenlenen “Nehirden Denize Özgür Filistin” etkinliğine, Tokat Milletvekilleri Av. Mustafa ARSLAN, Cüneyt ALDEMİR, Belediye Başkanımız Mehmet Kemal YAZICIOĞLU, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ, Tokat İl Müftüsü Esat YAPICI, sivil toplum kuruluşu üyeleri, Tokat halkı ve çocuklar katıldı.

Tokat Hıdırlık Köprüsünde düzenlenen etkinlikte, 3000 çocuğun katılımı ile  soykırımın 300. gününü temsilen kâğıttan gemiler Yeşilırmak'a bırakıldı.

Milli İrade Platformu Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ yaptığı basın açıklamasında, “İsrail'in Gazze’de gerçekleştirdiği, tarihte eşi benzeri görülmemiş soykırımın 300. gününe denk gelen bu günde, 3000 çocuğumuzla birlikte 3000 kâğıttan gemiyi ‘Nehirden Denize Özgür Filistin’ sloganıyla Yeşilırmak’a bırakıyoruz. Bu etkinlik, sembolik olmanın ötesinde,  Filistinli kardeşlerimize olan desteğimizin, mazlumun yanında durma kararlılığımızın ve adalet arayışımızın bir göstergesidir” dedi. Konuşmasının devamında, “İsrail’in Gazze'de uyguladığı zulmü ve katliamı şiddetle kınadık; bir kere daha burada tek yürek ve gür seslerimizle lanetliyoruz. Her gün artan ölümler, yaşanan dramlar ve yıkılan hayatlar bizleri derinden yaralamaktadır. Bugün burada toplanarak, dünyaya bir kez daha bu haksızlığa ve zulme ve bir milletin topyekûn yok edilmesine karşı sesimizi yükseltiyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ, Filistin özgürlük mücadelesinin siyasi lideri İsmail Haniyye’nin şehadetinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek Filistin halkına ve Filistin’in özgürlüğüne gönül verenlere sabır ve başsağlığı dileklerinde bulundu.





Tokat Gaziosmanpaşa University, Taşlıçiftlik Campus, 60250 Tokat / TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2023© Tüm Hakları Saklıdır.