Üniversitemiz Türk Üniversiteler Birliği’ne Üye Oldu

•  24 Mayıs 2024 Cuma

Üniversitemiz, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yer alan Türk Üniversiteler Birliği’ne (TÜRKÜNİB) üye oldu.

Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi (UNEC) başkanlığında 20 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği’nin 7’inci Genel Kuruluna Türk dünyasından 50’den fazla üniversitenin rektörü katıldı. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi de oybirliğiyle TÜRKÜNİB’in yeni üyeleri arasındaki yerini aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ, Türk dünyasında yükseköğretimin daha verimli hâle getirilmesi için oluşturulan Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği’nin üyesi olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Üniversitelerinin TÜRKÜNİB’e üye olmasında emeği geçen başta YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR olmak üzere YÖK üyelerine ve üye üniversite rektörlerine teşekkür etti.