Hızlı Erişim

Hukuk Fakültesi Binamızın Temeli Atıldı

Hukuk Fakültesi Binamızın Temeli Atıldı

  •  3 Mayıs 2024 Cuma
  •  1438 Görüntüleme
  •  Yazdır

Üniversitemiz Taşlıçiftlik Yerleşkesinde yapımına başlanan Hukuk Fakültesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Vekili Osman SARI, Tokat Milletvekilleri Dt. Cüneyt ALDEMİR, Av. Mustafa ARSLAN, Belediye Başkanı Mehmet Kemal YAZICIOĞLU, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ, Baro Başkanı Av. Volkan BOZKURT, Senagal Büyükelçisi, Dekanlarımız, müdürlerimiz, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ yapmış olduğu konuşmada, Taşlıçiftlik Kampüsümüze bir fakülte binası daha kazandırmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Üniversitemizin 32 yıllık süreçte büyük ilerlemeler kaydettiğini, fiziki yapısının büyük oranda tamamlandığını belirten Rektörümüz, eğitim öğretimin kalitesinin arttığını, öğrenci ve personel sayısının da giderek yükseldiğini söyledi. Hukuk Fakültemizin 2021 yılında 80 kişilik kontenjanla öğrenci alımına başladığını; 1, 2 ve 3. sınıf eğitimlerinin devam ettiğini ifade eden Rektörümüz fakültemizin toplam öğrenci sayısının 268 olduğunu belirtti. Rektörümüz konuşmasında, “Bu yeni fakülte binası, sadece fiziksel bir yapı olmanın ötesinde, adalet ve hukukun ışığını yansıtacak, bilgi ve adaletin buluşma noktası olacaktır. Burada yetişecek genç hukukçular, geleceğin adalet sisteminin şekillenmesinde önemli roller üstleneceklerdir. Bu yüzden, bu binanın temeli sadece bir yapı değil, aynı zamanda adaletin ve bilgeliğin temelidir” dedi. Binanın fiziki durumu ile ilgili bilgiler de veren Rektörümüz, “Üniversitemize Hukuk Fakültesi Binasının kazandırılmasında emekleri olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a, milletvekillerimize ve katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Binamızın hayırlar getirmesini diliyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Tokat Milletvekili Av. Mustafa ARSLAN yapmış olduğu konuşmada, Hukuk Fakültesinin inşaatının başlamasında emeği olanlara teşekkürlerini iletti. Yapılacak fakülte binasında genç hukukçuların yetişeceğini belirten Milletvekilimiz, genç hukukçularla birlikte güzel çalışmaları hep birlikte yapacaklarını söyledi. Hukuk eğitiminin 1880’den beri modern bir şekilde yapıldığını ifade eden Milletvekilimiz, Üniversitemizde de iyi öğrenciler, iyi hukukçular yetişeceğini belirtti. Tokat Milletvekili Av. Mustafa ARSLAN, yeni Hukuk Fakültesi binasının hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Protokol konuşmalarından sonra protokol tarafından Hukuk Fakültemizin temeli atıldı.




Tokat Gaziosmanpaşa University, Taşlıçiftlik Campus, 60250 Tokat / TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2023© Tüm Hakları Saklıdır.