Çiftçilerimiz Ziraat Fakültemiz Laboratuvarlarında Zararlılar, Hastalıklar ve Yabancı Otlar ile Mücadele Eğitimi Aldı

•  6 Aralık 2023 Çarşamba

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi tarafından yürütülen ve Tokat Valiliği İl Özel İdaresi destekli Tokat ili çiftçilerinin bağ ve örtü altı yetiştiriciliğinde sorun olan hastalık, zararlı ve yabancı otların mücadelesi konusunda bilinç düzeylerinin artırılmasına yönelikgerçekleştirilen projeler kapsamında 5 Aralık 2023 tarihinde çiftçilere laboratuvar eğitimi düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem CANGİ, Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf YANAR, proje yürütücüleri Doç. Dr. Turgut ATAY ve Dr. Öğr. Üyesi Şerife TOPKAYA’nın yanı sıra, Prof. Dr. Dürdane YANAR, Prof. Dr.  İlker KEPENEKCİ,Prof.Dr. Sezer ŞAHİN, Dr. Öğr. Üyesi Ünal ASAV, Dr. Öğr. Üyesi Sabriye BELGÜZAR, Arş. Gör. Betül TARHANACI, Ziraat Mühendisi Eren ÖZMEN ve çiftçiler katılmıştır.Doç.Dr. Turgut ATAY, yaptığı açıklamada; adı geçen projelerin ilk aşaması kapsamında 2023 yılı Haziran ayında üreticilere arazi eğitimlerinin düzenlendiğini,projenin ikinci aşamasında ise gönüllü çiftçiler Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi’ ne davet edilerek arazi eğitimleri esnasında gördüklerihastalık, zararlı ve yabancı ot örneklerinin laboratuvarda mikroskop altında detaylı olarak kendilerini gösterildiğini ve bu etmenleri daha yakından tanımalarının sağlandığını ifade etti.Yine alanında uzman öğretim elemanları tarafından katılan üreticilerin bağ ve sebze alanlarındaki bitki koruma sorunları dinlenerek çözümleri konusunda bilgilendirilmeler yapıldı. Ayrıca eğitime katılan çiftçilere Prof. Dr. Sezer ŞAHİN tarafından bitki besleme ve gübreleme hakkında bilgiler aktarıldı. Düzenlenen eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi.