5/I (Zorunlu Dersler) Yarıyıl Sonu ve Bütünleme Sınav Takvimi ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

•  20 Haziran 2023 Salı

ve Enformatik (Temel Bilgisayarlar Bilimleri vd.) Dersleri

Yarıyıl Sonu ve Bütünleme Sınavları Takvimi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Online Sınav Yönergesi ve Kuralları

Online Sınav Sistemine Giriş

1. Giriş ekranında bulunan “Online Sınav Yönergesi ve Kuralları”nı okumadan sınava girmeyiniz.
  1. Sınava girebilmek için bilgisayar veya mobil cihazınızı kullanabilirsiniz.
  1. “Online Sınav Yönergesi ve Kurallarını okudum, kabul ediyorum” sekmesini işaretlemeden sisteme giriş yapamazsınız.
  1. “Online Sınav” sistemine https://sinav.gop.edu.tr adresinden erişebilirsiniz. Giriş işlemini “Öğrenci Bilgi Sisteminde” ( https://obs.gop.edu.tr ) kullandığınız şifre ve öğrenci numaranız ile yapabilirsiniz.
  1. Sınav saati gelmeden Online Sınav Sistemine giriş yaparak test ediniz.
  1. Sisteme girişte problem yaşıyorsanız kullanıcı adı olarak öğrenci numaranızı girdiğinizden ve şifrenizin doğruluğunu https://obs.gop.edu.tr adresinden kontrol edebilirsiniz.

Sınav Listesi Kullanımı

1. Sisteme giriş yaptığınızda karşınıza gelen ekranda adınıza tanımlanmış sınavları göreceksiniz.
  1. Sınav listenizdeki derslerin doğruluğunu kontrol ediniz. Eksik veya fazla dersiniz olduğunu düşünüyorsanız, online sınav sistemi iletişim noktamız olan sinav@gop.edu.tr adresine, Sicil Numaranız ve detaylı bilgi içeren bir e-posta gönderiniz.
  1. Sınavların tarihleri, başlama ve bitiş saatleri eğitim aldığınız akademik birim bazında belirlenmiştir.Bu sebeple Sınav listenizdeki tarihleri, başlama bitiş saatlerini kontrol ediniz.
  1. Sınav listenizde bulunan sınavların, sınava başlatma linkleri ilgili sınavın tarih ve saatinde aktif olacaktır. Bu ekranda sürekli olarak sayfa yenileme işlemi yapmanıza gerek yoktur. Sık yapılan sayfa yenileme işlemi öğrenciyi engelleyecek ve sınavının iptaline sebep olacaktır.
  1. Sistem saati sunucu saati ile çalışır ve öğrenciye bilgi vermek amaçlıdır.

Sınav Esnasında Uyulması Gereken Kurallar

1. Sınavlarda yanlış cevaplar doğru sayısından düşülmeyecektir. Hiçbir soruyu boş geçmeyiniz.
  1. Sınavda cevaplayıp onayladığınız soruya geri dönemez ve onayladığınız şıkkı değiştiremezsiniz.
  1. Sınavda cevapladığınız her soru kayıt altına alınmaktadır. Sınav esnasında teknik sorun veya başka sebepler ile sınavdan çıkarsınız, tekrar giriş yaparak sınava kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
  1. Sınav esnasında sayfada sadece yönergede belirtilen işlemleri yapınız. Tarayıcı kapatma, sayfayı yenileme, sayfada geri tuşuna basma, kullanıcı adı ve şifre paylaşımı gibi işlemler anormal aktivite olarak değerlenecektir.
  1. Aynı kullanıcı hesabı ile sisteme çoklu giriş yapıldığında soru atlama durumu meydana gelecektir. Siteme tek cihazdan ve tek web tarayıcıdan (Chrome, Firefox, Safari vb.) giriş yapmalısınız.

Yasal Yükümlülükler

1. Sınava giren öğrenci, sınav ortamında yalnız bulunmak ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağı ya da kişiden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüdür.
  1. Etik ihlalde bulunduğu belirlenen öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacaktır.
  1. Sınav esnasında erişiminize açılan sorular, herhangi bir cihaz kullanılarak kayıt altına alınmamalı, çoğaltılmamalı, sosyal medya platformlarında paylaşılmamalı ve tedavüle sokulmamalıdır. Bu gibi faaliyetlerde bulunanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

İletişim

1. Online sınav sistemi ile ilgili sorularınız için iletişim noktası sinav@gop.edu.tr e-posta adresidir.

Online sınav yardım videosu: https://vimeo.com/487561471

5/I (Türk Dili II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, İngilizce II, Almanca, Fransızca) ve Enformatik (Temel Bilgisayarlar Bilimleri vd.) Dersleri

Yarıyıl Sonu ve Bütünleme Sınavları Takvimi

Yarıyıl Sonu Sınavı Genel Bilgileri

Bütünleme Sınavı Genel Bilgileri

Sınava Dâhil Birimler

Enformatik (Temel Bilgisayarlar Bilimleri vd.)

Sınav Tarihi : 08.07.2023 Cumartesi

Soru Sayısı                   : 25

Enformatik (Temel Bilgisayarlar Bilimleri vd.)

Sınav Tarihi : 22.07.2023 Cumartesi

Soru Sayısı                   : 25

Sınava girecek olan tüm akademik birim (fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu) öğrencileri

Türk Dili II