Öğretim Yöntemleri Atölye Çalışmaları Tamamlandı

•  19 Haziran 2023 Pazartesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Eğitim Fakültesi ve Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) iş birliğiyle, eğitimciler arasında mesleki gelişimi teşvik etmeyi amaçlayan bir dizi Özel Öğretim Yöntemleri Atölye Çalışmaları gerçekleştirildi. Pedagojik becerilerini ve öğretim yaklaşımlarını geliştirmek isteyen çeşitli alanlardan 175 öğretmen ve danışman grubunun katıldığı çalışmaları 10 farklı branştan 19 öğretim elemanı yönetti. Atölye çalışmaları Üniversitemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü derslikleri kullanılarak gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen atölye çalışmalarının başlıkları şöyle;

1. Okul Öncesi Dönemde Sosyal Becerilerin Gelişimi ve Eğitimi
  2. Yaratıcı Drama ile Bilimin Doğasına Yolculuk
  3. Sosyal Bilgilerde Proje Tabanlı Öğrenme
  4. Fen Eğitiminde Çevrimiçi Materyal Geliştirme
  5. Türkçe Öğretiminde Yöntem ve Teknikler (Hikâye Anlatımı)
  6. Etkinlik Sınıflandırma Çalışması ve Matematiksel Modelleme
  7. Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretimi: Genç Öğrenenler
  8. Oyun ve Dans ile Müzik Öğretimi
  9. Psikolojik Danışmanlıkta Uygulama Odaklı Beceri Geliştirme
  10. Özel Eğitimde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar

TOGÜ Eğitim Fakültesi ve Tokat İl MEM tarafından ortaklaşa düzenlenen Öğretim Yöntemleri Atölyeleri, eğitimcilerin yenilikçi öğretim metodolojileri, pedagojik teknikler ve konuya özgü bilgilerle güçlendirilmesinde önemli bir rol oynadı. Kapanış programında değerlendirmelerde bulunan öğretmenler, çalışmanın oldukça verimli olduğuna ve bu tür çalışmaların devamının gelmesine yönelik görüş bildirdiler.