Hızlı Erişim

Ziraat Fakültemiz Aşılı Asma Fidanı Üretimine Başladı

Ziraat Fakültemiz Aşılı Asma Fidanı Üretimine Başladı

  •  6 Mart 2023 Pazartesi
  •  1862 Görüntüleme
  •  Yazdır

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi, çiftçiye dağıtılan aşılı asma fidanı üretimine başladı. Üniversitemiz Ziraat Fakültesinde bulunan üretim ünitesini ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ, Ziraat Fakültemiz tarafından her yıl aşılı asma fidanı üretildiğini ve çiftçiyle buluşturulduğunu ifade etti. Bölge üreticisine Üniversite olarak her zaman destek olacaklarını belirten Rektörümüz sezon açılışında sembolik olarak fidan aşısı yaptı. Rektörümüz, proje ekibini tebrik ederek çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi.

Konu ile ilgili bilgiler aktaran Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Adem YAĞCI, projenin Tokat Valiliği İl Özel İdaresi tarafından desteklendiğini belirtti. Doç. Dr. Yağcı,  proje kapsamında 10 bin adet tüplü aşılı asma fidanının üretileceğini ifade ederek ağırlıklı olarak bölgeye has Narince,  Boduroğlu, Topbaş, Kokulu Çavuş çeşitleri ile Trakya İlkeren, Superior Seedless, Alphonse Lavallèe ve Mevlana üzüm çeşitlerine ait fidanların üretiminin yapıldığını söyledi. Doç. Dr. Yağcı, projenin 13. yılı olduğunu belirterek fidanların Haziran ayı ortalarında üreticilere dağıtılmasının hedeflendiğini belirtti.




Tokat Gaziosmanpaşa University, Taşlıçiftlik Campus, 60250 Tokat / TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2023© Tüm Hakları Saklıdır.