Hızlı Erişim

Rektörümüz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Akademik Açılış Törenine Katıldı

Rektörümüz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Akademik Açılış Törenine Katıldı

  •  9 Ekim 2024 Çarşamba
  •  376 Görüntüleme
  •  Yazdır

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Rasim Koçyiğit, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Uğur Akın, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Muhittin Demiray, İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Ahmet Şermet, Eğitim Fakültesi öğrencisi Doğukan Yıldırım ve Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Nisa Nur Turunç katıldı. 

Açılış töreninde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız yapmış olduğu konuşmada, “Okul öncesinden başlayarak yükseköğrenime kadar her aşamada Türk eğitim sisteminin iyileştirilmesini temel önceliğimiz olarak belirledik” dedi. Eğitim ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanımız, “Eğitim, millî şuurla desteklendiği oranda başarılı olacaktır. Tarihini bilen, öz güvenli nesiller yetiştirdiğimiz ölçüde yarınlarımıza güvenle bakabiliriz” ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanımız gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar konuşmasında, “Türk yükseköğretim sisteminin küresel ve bölgesel rekabet gücünü artırmak amacıyla ‘erişilebilirlik ve kapsayıcılık’, ‘kalite, üretkenlik ve mükemmellik’, ‘araştırma ve yenilikçilik’, ‘uluslararasılaşma’ ve ‘istihdama duyarlılık ve hayat boyu öğrenme’den oluşan başlıklarda stratejik hedefler belirledik. Bilim kurumları olan üniversitelerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insanlığın yanında yer aldıkları için risk altındaki bilim insanlarına ve öğrencilere memnuniyetle kapılarını açmaya devam edecektir” dedi.

Törende Yükseköğretim Kurulu Üstün Başarı Ödülleri sahiplerine takdim edildi.




Tokat Gaziosmanpaşa University, Taşlıçiftlik Campus, 60250 Tokat / TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2023© Tüm Hakları Saklıdır.