Hızlı Erişim

Üniversitemizden Necip Köyünde Diş Taramaları

Üniversitemizden Necip Köyünde Diş Taramaları

  •  7 Ekim 2024 Pazartesi
  •  447 Görüntüleme
  •  Yazdır

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi ve Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen “Ağız ve Diş Sağlığına Engelsiz Erişim: Üniversitemizden Köylerimize Diş Sağlığı İçin Mobil Çözüm” projesinin ilk uygulaması yapıldı. Necip köyünde düzenlenen programa Valimiz Abdullah Köklü, Milletvekilimiz Cüneyt Aldemir, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Turhal Kaymakamımız Ersin Tepeli, dekanlarımız, diş hekimlerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörümüz Doç. Dr. Tuba Karabey yaptığı konuşmada proje ile ilgili bilgiler aktardı. Karebey konuşmasında “Üniversite olarak toplum için gerçekleştirilen sosyal, kültürel ve sağlık faaliyetleri ile toplumun ihtiyaçları ve faydasına yönelik yapılan her türlü sağlık hizmeti ve bilgilendirme süreçlerinde aktif rol alıyor ve bu konularda farkındalık oluşturulmasını amaçlıyoruz” ifadelerine yer verdi. Karabey, “Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın öncülüğü ve destekleri ile üniversitemizin malzeme ve ekipmanları ve bilimsel bilgi tabanındaki akademik gücünden sosyal, sorumluluk, gönüllülük ve toplumsal katkı faaliyetleri noktasında aktif olarak yararlanıyoruz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Yılmaz yapmış olduğu konuşmada, “Üniversitemiz, topluma katkı sağlayan projelere büyük önem vermektedir. Eğitim ve araştırma faaliyetlerimizin yanı sıra, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek bölge halkının yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu anlayışla, mobil diş ünitelerimizi hizmete sunarak sağlık hizmetlerini köylerimize taşımaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerine yer verdi. Bu projenin sadece Necip köyü ile sınırlı kalmayacağını belirten Rektörümüz ilerleyen dönemde diğer köylerimize de ulaşarak daha geniş bir kesime hizmet verileceğini, Üniversitemizin toplumun her kesimine dokunan projeler üretmeye ve uygulamaya devam edeceğini söyledi.

Milletvekilimiz Cüneyt Aldemir yapmış olduğu konuşmada ağız ve diş sağlığının önemine değindi. Üniversitemizin toplum sağlığına önemli hizmetlerinin olduğunu vurgulayan Milletvekilimiz sağlığa erişim imkanı kısıtlı olan bireylere bu kapsamda ulaşıldığını ifade etti. Milletvekilimiz, Valimize, Rektörümüze ve emek veren herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Valimiz Abdullah Köklü, üniversitelerin bulunduğu kentlerin öncü kurumlarından olduğunu ifade ederek Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin bu bağlamda oldukça önemli işler yaptığını söyledi. Valimiz, Üniversitemizin topluma yüksek katkı sağladığını belirterek Rektörümüze ve akademisyenlerimize teşekkür etti.

“Ağız ve Diş Sağlığına Engelsiz Erişim: Üniversitemizden Köylerimize Diş Sağlığı İçin Mobil Çözüm” projesi programı diş muayeneleri ve taramalar ile devam etti.




Tokat Gaziosmanpaşa University, Taşlıçiftlik Campus, 60250 Tokat / TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2023© Tüm Hakları Saklıdır.