Hızlı Erişim

Rektörümüz “Engelsiz Sesler” Programının Konuğu Oldu

Rektörümüz “Engelsiz Sesler” Programının Konuğu Oldu

  •  15 Ağustos 2024 Perşembe
  •  277 Görüntüleme
  •  Yazdır

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ ve Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörümüz Doç. Dr. Tuba KARABEY, Deniz PEKÖZ’ün sunuculuğunu yaptığı TRT Radyo1’in “Engelsiz Sesler” programının konuğu oldu. Programda Üniversitemiz tarafından yapılan sosyal sorumluluk, gönüllülük ve toplumsal katkı çalışmalarından bahsedildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ, Üniversitemizin 32 yıllık süreçte kat ettiği yoldan bahsederek nitelikli ve donanımlı öğrenci profilinin yetişmesi için yapılan çalışmaları anlattı. Konuşmasının devamında sosyal sorumluluk alanında Üniversitemizin yaptığı çalışmaları aktardı; “Üniversitemiz başta sağlık ve tarım alanı olmak üzere birçok alanda uzman bir üniversite. Dolayısıyla biz Üniversite olarak uzmanlık alanlarımızı toplumsal faydaya dönüştürmek istiyoruz. Sadece eğitim öğretim veren bir kuruluş olmayıp bölgenin ve toplumun faydasına olan tüm işlerde yer almak istiyoruz. Örneğin tarımsal alanda Üniversitemiz oldukça önemli işler yapıyor. Kuruluş tarihimizden de eski olan Ziraat Fakültemiz, bölge çiftçisine eğitimler düzenliyor, bölge tarımında karşılaşılan sorunlara çözümler üretiyor. Örneğin, geçtiğimiz günlerde şeftali üreticilerine bölgede yaygın olan bir hastalık hakkında eğitimler verildi. Yine bölge çiftçisine çeşitli zamanlarda ziyaretler gerçekleştiriliyor. Üreticilere asma fidanları dağıtılıyor. Ata tohumlarının korunması için faaliyetler gerçekleştiriliyor. Sağlık alanında ise okullara ve civar köylere ziyaretler gerçekleştiriliyor. Buralarda sağlık taramaları, bilgilendirme faaliyetleri yapılıyor. Kısaca Üniversitemiz toplum hayatına dokunuyor. Onlara üniversitemizin uzmanlık alanları aktarılıyor” dedi.

Üniversitemiz Bünyesinde Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü Kurduk

Tarım ve sağlıkta yapılan sosyal sorumluluk faaliyetlerinin yanında Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü hakkında da bilgiler aktaran Rektörümüz, “Yapılan birçok faaliyeti belirli bir düzen çerçevesinde planlı ve programlı yapalım istedik. Bunun için Üniversitemiz bünyesinde Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü kurduk. Bu birim adı altında toplumda başta dezavantajlılar olmak üzere birçok insanın hayatına dokunmaya başladık. Örneğin ‘Nesilden Nesile Engelsiz Gönül Bağı’ etkinlikleri kapsamında birçok faaliyet düzenliyoruz, düzenlemeye de devam edeceğiz.” dedi.

Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörümüz  Doç. Dr. Tuba KARABEY, “Sosyal Sorumluluk, gönüllülük ve toplumsal katkı kapsamında toplumsal duyarlılığı arttırmak ve dayanışmayı desteklemek amacıyla Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencileri, öğretim üyeleri ve çalışanlarının kurum ve kuruluşlarla iş birliği ile gerçekleştireceği projeler yoluyla toplumsal konularda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Toplumda dezavantajlı gruplara yönelik, eğitim-öğretim ve beceri kazandırmayı sağlamaya çalışıyoruz. Toplum sorunlarına çözüm üretmek ve toplumun gelişimine katkı sağlamak amacıyla dış paydaşlarla, üniversitemizin tüm birimleri, öğrenciler, akademik ve idari personeli ile toplumla bütünleşerek, gerekli koordinasyonu ve iletişimi sağlıyoruz” diyerek koordinatörlüğün çalışmalarına değindi. 

Yapılan projelerden bahseden Doç. Dr. Tuba KARABEY, “Palyatif bakım hasta ve hasta yakınları, çocuk evleri koordinasyon merkezinde kalan çocuklarımız, huzurevi sakinlerimiz ve engelli bireylerimiz ile toplumun her kesiminde yer alan gruplarla yakından çalışıyoruz. Özellikle üniversitemizde bulunan Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ile bu noktada eş güdümlü bir biçimde faaliyet gösteriyoruz. Rektörümüz Prof Dr. Fatih YILMAZ’ın kampüs içerisinde yer alan bağ evini palyatif bakım merkezine ve dezavantajlı grupların kullanımına tahsis etmesiyle birlikte toplumla gönül bağı kurulmasına vesile olacak bağ evi ‘GÖNÜL BAĞI’ olarak adlandırılmış ve etkinliklerin önemli bir kısmına ev sahipliği yapmıştır. Gönüllülük faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler ise ‘Gönül Bağından Sevgiye Uzanan Eller Projesi’ kapsamında gerçekleştirilmiştir.” dedi.

Program sonunda, Üniversitemizin eğitim öğretim, araştırma ve bilim üretmenin yanı sıra topluma ve kurulduğu şehre karşı önemli sorumluluğunun olduğunun farkında olarak projelere devam edileceğine değinildi.





Tokat Gaziosmanpaşa University, Taşlıçiftlik Campus, 60250 Tokat / TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2023© Tüm Hakları Saklıdır.