Hızlı Erişim

Tüplü Asma Fidanları Çiftçilere Dağıtıldı

Haberler

Tüplü Asma Fidanları Çiftçilere Dağıtıldı

  •  6 Haziran 2024 Perşembe
  •  963 Görüntüleme
  •  Yazdır

Üniversitemiz tarafından 14’üncüsü düzenlenen Tüplü Asma Fidanı Dağıtım Töreni Üniversitemiz Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi bahçesinde düzenlenen törenle üreticilere dağıtıldı. Törene Valimiz Numan HATİPOĞLU, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Rasim KOÇYİĞİT, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem CANGİ, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Ahmet BOZ, Üniversitemiz akademik ve idari personelinin yanı sıra çiftçilerimiz de katıldı.

Tarımsal Uygulama  ve Araştırma Merkez Müdürü  Prof. Dr. İrfan OĞUZ yapmış olduğu konuşmada tarımsal uygulama arazilerinden ve yapılan çalışmalardan bahsetti. Tarımsal Uygulama  ve Araştırma Merkezi hakkında da bilgiler aktaran OĞUZ, öncelikli amacın öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra uygulama yaptırmak olduğunu ifade etti. Üretilen asma fidanı ve sebze fidelerinin her yıl üreticilerle buluşturulduğunu söyleyen OĞUZ, katkıda bulunanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi öğretim üyesi ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Adem YAĞCI yaptığı konuşmada proje hakkında bilgiler aktardı. Tokat bağcılığının dört yönünü belirten YAĞCI bunların; fidancılık, asma yaprağı üretimi, sofralık üzüm ve geleneksel ürünler olduğunu söyledi. YAĞCI, projeye destek veren Valimize, Rektörümüze ve katkısı olanlara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.


Rektör YILMAZ: Üniversitemiz, Tokat ve Bölge Tarımına Destek Vermeye Devam Ediyor

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ ise konuşmasında Üniversitemizin Tokat ve bölge tarımına yapmış olduğu katkılara değindi. Bölgemizin tarımsal üretimine katkı sağlamak amacıyla başlatılan projenin önemini vurgulayan Rektörümüz, “Tarımsal üretimin artırılması, kaliteli ürün elde edilmesi ve çiftçilerimizin gelir düzeyinin yükseltilmesi için hep birlikte çalışmak, bölgemizi daha güçlü ve sürdürülebilir bir geleceğe taşımak adına büyük bir adım atıyoruz” dedi. Ziraat Fakültemiz ile Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezimizin, çiftçilerimize teknik destek sağlamaya ve modern tarım uygulamalarını yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini söyleyen Rektörümüz, projeye destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, özverili çalışmalarıyla bu törenin gerçekleşmesine katkı sağlayan akademisyenlerimize ve personelimize teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.


Vali Numan HATİPOĞLU yaptığı konuşmada, Tokat’ın tarımsal önemine değinerek Üniversitemiz Ziraat Fakültesinin Tokat tarımına yapmış olduğu katkıdan bahsetti. Valilik olarak Üniversitemizce yapılacak çalışmaları destekleyeceklerini ifade eden Valimiz, hedeflerinin Tokat tarımını daha modern ve daha iyi noktalara taşıma olduğunu söyledi. Tarımda teknolojinin kullanılmasının önemini vurgulayan Valimiz, asma fidanı dağıtımının hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından çiftçilere asma fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Tören sonrasında protokol üyeleri çiftçilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.




Tokat Gaziosmanpaşa University, Taşlıçiftlik Campus, 60250 Tokat / TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2023© Tüm Hakları Saklıdır.