Hızlı Erişim

Halk TV Tekzip Yayınladı

Haberler

Halk TV Tekzip Yayınladı

  •  7 Şubat 2024 Çarşamba
  •  1616 Görüntüleme
  •  Yazdır

19.12.2023 tarihinde Halk TV isimli kanalda yayınlanan ‘Kayda Geçsin’ adlı programda Üniversitemiz ile ilgili asılsız, kamuoyunu yanıltıcı ve yönlendirici nitelikte haber ve bilgilere yer verilmişti. Başlatılan hukuki süreç sonucunda Rektörümüze ve Üniversitemize isnat edilen asılsız iddialar karşısında Halk TV tarafından 06.02.2024 tarihinde 23.50-23.55 saatleri arasında tekzip ve düzeltme metni yayınlanmıştır.

Kanalda yayınlanan metne göre, 19.12.2023 tarihinde Halk TV’de yayınlanan “Kayda Geçsin” programında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih YILMAZ ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi hakkında Gazetecilik meslek sorumluluğuna ve ilkelerine yakışmayacak şekilde gerçeğe aykırı ve art niyetli ithamlarda bulunulduğu ifade edilmiştir.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi olarak, gazetecileri ve haber kanallarını manipüle ederek yanıltıcı bilgi ve belgelerle Rektörümüz ve Üniversitemizi kamuoyunda yıpratmaya çalışan ve hedef gösteren tüm kişi ve kurumlar hakkında hukuki mücadelemiz devam edecektir. Bu doğrultuda, usulsüz iş ve işlemler tesis eden ve medya manipülasyonu ile kamuoyunu aldatmaya çalışan şahıslar hakkında Üniversitemiz, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet müdürlüğüne bağlı Terör Şube ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından idari, cezai ve adli soruşturmalar titizlikle yürütülmeye devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.





Tokat Gaziosmanpaşa University, Taşlıçiftlik Campus, 60250 Tokat / TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2023© Tüm Hakları Saklıdır.