Hızlı Erişim

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

  •  13 Haziran 2023 Salı
  •  4287 Görüntüleme
  •  Yazdır

Üniversitemiz 2022-2023 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Taşlıçiftlik Kampüsü TOGÜ Stadyumunda yapılan mezuniyet törenine Tokat Valisi Numan HATİPOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih ÇOBAN, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ, Baro Başkanı Av. Volkan BOZKURT, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan ERDOĞAN, İl Jandarma Komutanı J. Albay Bahri BOSTANCI, Rektör yardımcılarımız, Rektör danışmanlarımız, Dekanlarımız, akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Üniversitemiz Önlisans Birincisi Turhal Meslek Yüksekokulu Hibrid ve Elektrikli Taşıt Teknolojisi bölümünden Cansın Berk CENGİZ, önlisans birincisi olarak kürsüde konuşmanın kendisi ve ailesi için oldukça gurur verici olduğunu belirtti. Cansın Berk CENGİZ, “Bugün burada yorucu, uzun ve unutulmaz bir macerayı sonlandırıyoruz. Bu süreçte hem çok anı biriktirdik hem de güzel dostluklar kurduk. Bu nedenle biraz buruk hissetsem de yeni bir başlangıç yapmak beni heyecanlandırıyor. Şimdiden bu yeni başlangıçta tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bugün artık bizim için çalışma, üretme ve geliştirme günüdür” ifadelerine yer verdi. CENGİZ, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin mezunu olmaktan duyduğu onuru ifade ederek hocalarına, sınıf arkadaşlarına ve ailesine teşekkür etti.

Üniversitemiz Lisans Birincisi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünden Kotıba ALDIBS yaptığı konuşmada büyük Türk Milletine, Yüce Türk Devletine, misafirperverliğinden dolayı Tokat halkına şükranlarını sundu. Kotıba ALDIBS, “Nice çabalarla dört yıl önce başladığımız bu yolculuk bugün nihayetleniyor. Bugün burada buruk bir sevinç yaşıyoruz. Çünkü nice anılarımızı geride bırakıyoruz. Ama aynı zamanda yeni bir başlangıca da adım atıyoruz. Biliyorum ki ne kadar zaman geçerse geçsin burada yaşadığım güzel anıları hiçbir zaman unutmayacağım. İlk günden bugüne mensubu olduğum üniversitemle gurur duydum, gurur duymaya da devam edeceğim” dedi. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin bir üyesi olmaktan mutluluk ve onur duyduğunu ifade eden ALDIBS, arkadaşlarına, hocalarına ve ailesine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ konuşmasına 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve Asrın Felaketi niteliğindeki depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı. 3 binin üzerinde uluslararası olmak üzere 35 bin mensubu olan ve bundan çok daha fazla mezunu bulunan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ailesine katılan ve mezun olan her bireyin çok önemli olduğunu vurgulayan Rektörümüz, “Bizi güçlü yapan nitelikli eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerimizdir, uluslararası standartlarda bilgi ve tecrübe sahibi hocalarımızdır. Bizi güçlü yapan ulaşım, beslenme ve barınmaya kadar ihtiyaç duyulan her alanda sunduğumuz hizmetlerdir, bilimsel-kültürel ve sportif faaliyetlerdir. Bizi güçlü yapan mezuniyet sonrasında öğrencilerimizle dayanışmamızdır. Ancak bizi biz yapan temel unsur siz değerli öğrencilerimizin varlığıdır” dedi.

Akademisyenlerimize seslenen Rektörümüz, akademisyenlerimizin Üniversitemizin bilimsel gelişiminde ve eğitim öğretim faaliyetlerinde önemi yadsınamaz bir rol oynadığını kaydetti. Tüm çabanın öğrencilerimizin iyi bir eğitim alarak mesleklerinde ve sosyal hayatlarında başarılı olmaları olduğunu söyleyen Rektörümüz desteklerinden ve çalışmalarından dolayı akademisyenlerimize teşekkürlerini iletti.

Öğrencilerimizin ailelerine seslenen Rektörümüz öğrencilerin başarı hikâyesinin en önemli ve gizli kahramanlarının aileleri olduğunu ifade etti. Ailelerin, evlatlarına her türlü desteği verdiklerini belirten Rektörümüz katkı ve desteklerinden dolayı ailelere teşekkürlerini sundu.

Mezunlarımıza seslenen Rektörümüz, özveri, büyük çaba ve emeklerle mezuniyet gününe gelen öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. Rektörümüz, “Bu son sizin için yeni bir başlangıç. Artık hayatınızda yeni bir evreye geçiyorsunuz. Sizler yurdumuzun çeşitli bölgelerinde görev yapacaksınız. Sizden beklentimiz gittiğiniz her yerde işinizi en iyi şekilde yapmanızdır” ifadelerine yer vererek onlara bu yeni başlangıçta başarılar diledi. Rektörümüz konuşmasını ailelere, öğrencilere, akademisyenlerimize ve üniversitemizin tüm çalışanlarına teşekkür ederek sonlandırdı.

Tokat Valisi Numan HATİPOĞLU yapmış olduğu konuşmada Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin ilimizin en önemli marka değerlerinden biri olduğunu söyledi. 6 Şubat Depremi sonrasında Üniversitemiz personelinin gönüllü olarak kendisi ile Gölbaşı’da yer aldığını belirterek desteklerinden dolayı üniversitemiz çalışanlarına teşekkürlerini iletti. Üniversite mezuniyetinin hayatın en önemli aşamalarından biri olduğunu kaydeden Valimiz öğrencilerin bundan sonraki hayatlarının pırıltılarla dolu olmasını diledi. Valimiz, öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri durumunda bunun karşılığını hem kendilerinin hem de ülkemizin alacağını söyleyerek mezuniyetlerinden dolayı öğrencilerimizi tebrik etti.

Akabinde Üniversitemizin 2022-2023 eğitim öğretim yılında Lisans ve Önlisans programlarında ilk 3’e giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi. Sonrasında ise Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarımızı birincilikle bitiren öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Mezuniyet töreni DJ performansı ile son buldu.




Tokat Gaziosmanpaşa University, Taşlıçiftlik Campus, 60250 Tokat / TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2023© Tüm Hakları Saklıdır.