Hızlı Erişim

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğünden Üniversitemiz Camiası ve Kamuoyuna Bilgilendirme

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğünden Üniversitemiz Camiası ve Kamuoyuna Bilgilendirme

  •  9 Şubat 2023 Perşembe
  •  3932 Görüntüleme
  •  Yazdır

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi olarak 6 Şubat 2023 pazartesi günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli olarak yaşanan ve pek çok ilimizi etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi olarak Ülkemiz ve Milletimiz ile dayanışmaya yetkili makamlar ile koordinasyon halinde, yurdumuzun dört bir yanından deprem bölgesine akan yardım seline biz de katılmaya devam ediyoruz.

 

  • Afetin ilk gününde Taşlıçiftlik Yerleşkesinde bir ‘Yardım Toplama Merkezi’ kurulup tüm iletişim kanallarından duyurusu yapılarak, tüm personelimizin ilan edilen yardım malzemeleri kabul edilmiş, tasnif, kolileme ve etiketleme çalışmalarının ardından çeşitli araçlarla yola çıkarılmıştır. (06-07. 02. 2023 )
  • Afet ve Acil Durum Uygulama Merkezi (AFAMER) koordinasyonunda itfaiyecilik ve hemşirelik bölümlerinde okuyan gönüllü öğrenciler ve personelden oluşan bir ekip deprem faaliyetlerinde arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılmak üzere deprem bölgesine gönderilmiştir. (07.02.2023)
  • Üniversitemiz Hastanesinde 6 adet erişkin yoğun bakım, 9 adet çocuk yoğun bakım yatağı ile 110 servis yatağı deprem bölgesinden gelecek hastalarımız için ayrılmış ve il sağlık koordinasyon merkezine bilgi verilmiştir. (07.02.2023)
  • Üniversite Hastanemizden 2 ortopedi, 2 acil uzmanı, 1 beyin ve 1 plastik cerrahı ve üç hemşire de afet bölgesine ulaştı (08.02.2023)
  • Üniversite Hastanemiz ve Tıp Fakültesi bünyesinde toplanan gıda ve ihtiyaç malzemeleri, şehrimizde bulunan duyarlı işletme ve hayırsever vatandaşların da katkıları ile deprem bölgesine ulaştırılmıştır. (08.02.2023)
  • Üniversitemizden deprem bölgesine sıcak yemek ve ekmek yapımı amacıyla yer ocakları, seyyar ekmek pişirme fırını, jeneratörler, çadırlar, mutfak araç ve gereçleri ile teknik ekipman gönderilmiştir (09.02.2023)
  • Sıcak yemek ve ekmek yapımı ve dağıtımı yapacak 6 kişilik aşçılardan ve destek personelden oluşan bir ekip afet bölgesine doğru yola çıkmıştır (09.02.2023)

 

 

      Yardım kampanyamız devam etmektedir, duyarlılık gösteren ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız. Ülkemiz böyle zor bir sınavdan geçerken Üniversitemiz olarak tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz.

  

                                                                                                                                                                                                              Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü

 




Tokat Gaziosmanpaşa University, Taşlıçiftlik Campus, 60250 Tokat / TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2023© Tüm Hakları Saklıdır.