Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Üniversitemiz Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

• DUYURU, HABER, ETKİNLİK
  • DUYURU DETAY

•  18 Şubat 2020 Salı

Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Üniversitemiz arasında ulusal ve uluslararası olmak üzere çeşitli sosyal ve bilimsel etkinlik düzenlenmesine dair işbirliği protokolü imzalandı. Tokat Valiliğinde düzenlenen protokole Valimiz Dr. Ozan Balcı, Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu ve Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin katıldı.

Valimiz Dr. Ozan Balcı yapmış olduğu konuşmada, “Sosyal politikalarda, sporda, kültürde, turizmde, sağlıkta, tarımda, ormanda, sanayide, altyapıda kentin karar vericileri olarak aşkla, şevkle, yılmadan, yorulmadan, yılgınlık göstermeden, memleket ve millet sevdasıyla görevlerimizi yerine getiriyoruz. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İnsanların huzur ve refahı, halkın esenliği ve şehrin mimarisi için Belediyemizin çok güzel çalışmaları var. Üniversitemiz büyüyen ve gelişen bir üniversite olarak çok güzel işler yapmakta. Valilik, Belediye Başkanlığı ve Üniversite olarak bir araya geldik, yarına kalma adına bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetleri desteklememiz gerektiğini düşündük. Bilimsel çalışmalar konusunda Üniversitemizde çok güzel çalışmalar yapılmakta. Uluslararası sempozyumlar yapacağız. Şehir ile üniversiteyi daha çok bir araya getirmek istiyoruz. Hem dünyadan hem de farklı şehirlerden konusu ile alakalı bilim insanları gelecekler ve çalıştaylara katılacaklar. Şehrimize kültür ve turizm anlamında katkısı olacak. Bu çalışmalar çok önemli ve kıymetli çalışmalar. Ayrıca elde ettiğimiz bilgileri bir araya getirip kitaplaştıracağız ve yarına kalacak. Asıl iş yükü Üniversitemizde. Valilik ve Belediye olarak Üniversitemize destek vereceğiz. İmzalayacağımız bu protokol hayırlı olsun” dedi.

Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu yapmış olduğu konuşmada, “Bu güzel işbirliği protokolümüz hayırlı olsun. Şehirleri imar ediyoruz. Şehirleri imar ederken eserler ortaya koyuyoruz. Yollar, hastaneler, okullar ya da birçok somut eserler ortaya koyuyoruz ve şehrimizi tabii ki bunlar geliştiriyor. Ama sadece bunlar bir şehrin gelişmişliğini ortaya koyan şeyler değil. Bunun dışında bizim kültürel, sosyal, ilim ve bilimsel anlamda da şehirlerimizi büyütmemiz ve geliştirmemiz lazım. İşte bu yaptığımız çalışmalar ve protokoller de bu anlamda insanımıza, şehrimizin halkına birçok konuda fayda getirecek çalışmalar. Alanında çok değerli, hala isimleri unutulmamış, tarihte iz bırakmış insanları gelecek kuşaklara aktarmamız gerekli. Halkımızla bizim bunları paylaşmamız lazım. Aynı zamanda yapılacak bu sempozyumlar bir kitap haline getirilecek ve yazınsal noktada da raflarda yer alması gerekli. Ben bu çalışmaları bu yönü ile çok önemsiyorum. İnşallah önümüzdeki süreçlerde bütün bu sempozyumları yapmamızla hem bu insanlara gerekli değeri vermiş olacağız diğer taraftan da isimlerini yaşatacağız. Oluşturacağımız bu etkinliklerle beraber yapacağımız bu kitaplaştırma çalışmasının da güzel bir çalışma olacağına inanıyorum. Herkese hayırlı osun” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada, “Üniversitemiz, eğitim ile ilgili bir kurum. Aynı zamanda bu eğitimin sokağa yansıması da gerekiyor. Bizim en büyük şansımız değerli Valimiz ve değerli Belediye Başkanımızın çok yüksek katkıları. Bu katkılar sayesinde Üniversitemizdeki hocalarımız yapacakları programları aynı zamanda halkımızla da paylaşma imkanı bulacaklar. Planlamış olduğumuz 7 etkinlikten 3 tanesi Tokat tarihinde önemli yere sahip. Gazi Osman Paşa, İbn-i Kemal ve Necati Sepetçioğlu. Dolayısıyla yerelle de ilişkilendirilmek suretiyle halkımıza akademik ve diğer anlamlarda, kültür anlamında bir destek sağlamak istiyoruz. Bunu tek başına yapmamız mümkün değildi. Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımızın destekleri sayesinde inşallah tüm Tokat halkına bu etkinliklerde bilgileri aktarmak, onlarla bir araya gelme ve sohbet etme şansını yakalayacağız. Hayırlı olsun diyor, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Valimiz Dr. Ozan Balcı, Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu ve Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış oldukları konuşmalar sonrası işbirliği protokolünü imzaladılar.

İmzalanan protokol çerçevesinde, Gazi Osman Paşa Çalıştayı/Sempozyumu, İbn-i Kemal Çalıştayı/Sempozyumu, Hoca Ahmet Yesevi Çalıştayı/Sempozyumu, Hacı Bektaş-ı Veli Çalıştayı/Sempozyumu, Necati Sepetçioğlu Çalıştayı/Sempozyumu, Fuat Sezgin Çalıştayı/Sempozyumu, İmam Maturidi Çalıştayı/Sempozyumu temelleri atılmış sempozyumlar olarak sıralandı.