Turhal Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Binasının Açılışı Yapıldı

• DUYURU, HABER, ETKİNLİK
  • DUYURU DETAY

•  19 Ekim 2019 Cumartesi

Hayırsever Mehmet Güven öncülüğünde hayırsever işadamları tarafından yaptırılan Turhal Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu binası açıldı. Açılışa Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Anayasa Mahkemesi Üyesi ve Tokat Eski Valisi Doç. Dr. Recai Akyel, Devlet Eski Bakanı Dr. Reşat Doğru,  Ak Parti Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat İdare Mahkemesi Başkanı Erkan Ceylan, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Paç, Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İsa Gökçe, Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, dekanlarımız, müdürlerimiz, STK Başkanları, iş adamları, daire amirleri,  akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Turhal Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Tuna tarafından açılış konuşması yapıldı. Konuşmada Dr. Öğr. Üyesi Tuna, “15 Haziran 2011 senesinde kurulan okulumuz 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlamıştır. An itibari ile 3 bölüm, 11 öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi ile eğitim hayatımıza devam ediyoruz. Okulumuzun yapımına maddi ve manevi katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Hayırsever İş Adamı Mehmet Güven adına Oğlu Mürsel Güven yaptığı konuşmada, “Tokatlı İş Adamları Derneği adı altında Ankara’da açılan derneğimizin ziyaretimize gelmesi neticesinde, Üniversitemizin Yüksekokul binasının kavuşmasına vesile olduk. Bir çok iş adamımızın destekleriyle bu güzel okulumuzu eğitim öğretim hayatına kazandırdık. Mutluyum. Gururluyum. Destek olan iş adamlarımıza STKlara teşekkür ediyorum.” Dedi.

Ankara Tokatlı İş Adamları Derneği Başkanı Ceyhun Beken yaptığı konuşmada, “ Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitemiz ile ortaklaşa yaptırdığımız Turhal Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulumuz ülkemize, ilimize, Turhalımıza hayırlı uğurlu olsun. Okulumuz İş adamlarımızın ve dernek yönetimimizin destekleri ve emekleriyle şehrimize kazandırıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. “dedi.

Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler yaptığı konuşmada, “ İlçemiz için önemli bir gün, ilçemize çok büyük katkılar sağlayacağından şüphemiz yok. Türkiye’de örnek üniversiteler arasında olan Üniversitemize katkı sağlamaktan onur duyacağız. Bu ilim yuvamız Turhalımıza hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, “Üniversitemiz 1992 senesinde kurulmuş 27 yıllık Üniversite ve 35 bin öğrencimiz var.  1500 ‘de yabancı uyruklu öğrencimizde mevcut. Devlette devamlılık esasına göre, İş adamımız Mürsel Güven beyin öncülüğünde iş adamlarımız tarafından yapılmış devasa bir binamızı açıyoruz. Devletimiz bize her türlü imkânı veriyor ama milletinde bize destek vermesinin karşılığı olarak birçok iş adamımızla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Burada bir tuğlası olan katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Peygamberimiz Hadis-i Şerifinde 3 kişinin amel defterinin açık olacağını söylüyor. Birincisi sadaka-i cariye yani insanların faydalanacağı eser bırakan insanların, ikincisi kendisinden ilim öğrenen insanların ve üçüncü olarak kendisine dua eden evlatlar bırakan insanların amel defterleri açık. Burada iki tanesini gerçekleştiriyoruz. Böyle bir bina altında bir araya gelme şansımız oldu. Ne mutlu bize, ne mutlu size. YÖK Başkanımızın da destekleriyle açılışını yaptığımız Yüksekokulumuzu fakülteye çevireceğiz. “ dedi.

Ak parti Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan yaptığı konuşmada, “ Tokatlı İş Adamları Derneği Başkanımız Ceyhun bey ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Tokatımızın geleceğine katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı ise yaptığı konuşmada, “Memleketin büyümesine, milletin aş ve işine katkı sağlayan iş adamlarına yürekten teşekkür ediyorum. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin, akademisyenleriyle beraber eğitimde çok güzel bir ivme yakaladığını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Biz de üniversitemizin her zaman yanındayız, destek veriyoruz, vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmalar sonrasında Turhal Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu binası yapımında emeği geçen iş adamları Mürsel Güven, Ali Diren, Ömer Çenesiz, Yunus Altun, Ahmet Sekman, Ceyhun Beken, Serkan Sarıkaya, Ömer Zengin, Mine Baş, Mustafa Başdemir, Nihat Yüzbaşıoğlu ve Osman Bayram’a ile birlikte STK lara plaket ve teşekkür belgesi takdim edilerek protokol ve hayırsever iş adamlarımız tarafından açılış yapıldı.

Daha sonra Turhal Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Konferans Salonunda, Moderatörlüğünü Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin’in gerçekleştirdiği panele geçildi. Panelde, Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Paç, İşadamları Ülkü Karakuş, Ali Rıza Diren, Mürsel Güven ve Ahmet Pelit panelist olarak katıldı. Panelistler iş dünyasındaki tecrübelerini öğrenci ve misafirlerle paylaştılar. Sonrasında öğrencilerin sorularını cevaplayan panelistlere panel sonrası teşekkür ve hediyeleri Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin tarafından takdim edildi.

Yeni binası açılan Turhal Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulumuz da 16 derslik, 6 anfi, 2 bilgisayar laboratuvar, 1 laboratuvar, 1 kütüphane ve 1 konferans salonu bulunuyor.