5/I (Türk Dili I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, İngilizce I) ve Enformatik Dersleri Bütünleme Sınavları Takvimi

•  5 Şubat 2021 Cuma

Bütünleme Sınavları Takvimi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Online Sınav Yönergesi ve Kuralları

Online Sınav Sistemine Giriş

1. Giriş ekranında bulunan “Online Sınav Yönergesi ve Kuralları” nı okumadan sınava girmeyiniz.
  2. Sınava girebilmek için bilgisayar veya mobil cihazınızı kullanabilirsiniz.
  3. “Online Sınav Yönergesi ve Kurallarını okudum, kabul ediyorum” sekmesini işaretlemeden sisteme giriş yapamazsınız.
  4. “Online Sınav” sistemine https://sinav.gop.edu.tr adresinden “Öğrenci Bilgi Sisteminde” ( https://obs.gop.edu.tr ) kullandığınız kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.
  5. Sınav saati gelmeden Online Sınav Sistemine giriş yaparak test ediniz.
  6. Sisteme girişte problem yaşıyorsanız kullanıcı adı ve şifrenizin doğrulunu https://obs.gop.edu.tr adresinden test edebilirsiniz.

Sınav Listesi Kullanımı

1. Sisteme giriş yaptığınızda karşınıza gelen ekranda adınıza tanımlanmış sınavları göreceksiniz.
  2. Sınav listenizdeki derslerin doğruluğunu kontrol ediniz. Eksik veya fazla dersiniz olduğunu düşünüyorsanız, online sınav sistemi iletişim noktamız olan sinav@gop.edu.tr adresine, detaylı bilgi içeren bir e-posta atınız.
  3. Sınavların tarihleri, başlama ve bitiş saatleri eğitim aldığınız akademik birim bazında belirlenmiştir.Bu sebeple Sınav listenizdeki tarihleri, başlama bitiş saatlerini kontrol ediniz.
  4. Sınav listenizde bulunan sınavların, sınava başlatma linkleri ilgili sınavın tarih ve saatinde aktif olacaktır. Bu ekranda sürekli olarak sayfa yenileme işlemi yapmanıza gerek yoktur. Sık yapılan sayfa yenileme işlemi öğrenciyi engelleyecek ve sınavının iptaline sebep olacaktır.

Sınav Esnasında Uyulması Gereken Kurallar

1. Sınavlarda yanlış cevaplar doğru sayısından düşülmeyecektir. Hiçbir soruyu boş geçmeyiniz.
  2. Sınavda cevaplayıp onayladığınız soruya geri dönemez ve onayladığınız şıkkı değiştiremezsiniz.
  3. Sınavda cevapladığınız her soru kayıt altına alınmaktadır. Sınav esnasında teknik sorun veya başka sebepler ile sınavdan çıkarsınız, tekrar giriş yaparak sınava kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
  4. Sınav esnasında sayfada sadece yönergede belirtilen işlemleri yapınız. Tarayıcı kapatma, sayfayı yenileme, sayfada geri tuşuna basma gibi işlemler anormal aktivite olarak değerlenecektir.

Yasal Yükümlülükler

1. Sınava giren öğrenci, sınav ortamında yalnız bulunmak ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağı ya da kişiden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüdür.
  2. Etik ihlalde bulunduğu belirlenen öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacaktır.
  3. Sınav esnasında erişiminize açılan sorular, herhangi bir cihaz kullanılarak kayıt altına alınmamalı, çoğaltılmamalı, sosyal medya platformlarında paylaşılmamalı ve tedavüle sokulmamalıdır. Bu gibi faaliyetlerde bulunanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

İletişim

1. Online sınav sistemi ile ilgili sorularınız için iletişim noktası sinav@gop.edu.tr e-posta adresidir.

Online sınav yardım videosu : https://vimeo.com/487561471

Bütünleme Sınavları Takvimi

Sınav Genel Bilgileri

Sınava Dâhil Birimler

Enformatik

Sınav Tarihi : 15.02.2021 Pazartesi

Sınav Başlangıç Saati : 11:00

Sınav Bitiş Saati          : 11:30

Soru Sayısı                   : 25

Sınava girecek olan tüm akademik birim (fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu) öğrencileri

Türk Dili I

Sınav Tarihi : 15.02.2021 Pazartesi

Sınav Başlangıç Saati : 13:00

Sınav Bitiş Saati          : 13:30

Sınav Süresi                 : 30 dk.

Soru Sayısı                   : 20

Sınava girecek olan tüm akademik birim (Fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu) öğrencileri

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Sınav Tarihi : 16.02.2021 Salı

Sınav Başlangıç Saati : 11:00