Eğitim Fakültemiz Şehit Öğretmenleri Unutmadı

•  24 Kasım 2020 Salı

Eğitim Fakültemiz tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla şehit öğretmenler için Çınar Ağacı dikimi gerçekleştirdi. Eğitim Fakültesi girişinde gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliğine Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür, dekan yardımcılarımız, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Çınar ağacı dikimi öncesinde konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür, “Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Öğretmenler, bu toprakların işgalden kurtuluşuna kanlarını, terlerini dökerek katkı sağladı. Onlar Milli Mücadele’nin kalemli ordusuydu. Sonra Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak, çocukların ve tüm milletin yüreğine dokunmak için yol gitmez kervan geçmez noktalarda bile hep onlar vardı. Aç, açık kaldılar. Yokluklarla boğuştular. Fakat yılmadan ışık saçtılar. Çocuklarımıza bilim öğrettiler, her konuda örnek oldular. Tıpkı ülkenin kurtuluşunda ve kuruluşunda olduğu gibi öğretmenler bu ülke için terlerini ve kanlarını akıtmaya devam ediyorlar, görevlerini yaparken şehit oluyorlar, kazalarda, depremlerde can veriyorlar. Sınıf Arkadaşım Sezgin Keçeci’nin canına kıyıldı. Tıpkı Aybüke gibi, Necmettin ve onlarca öğretmen kardeşimiz gibi. Mezunumuz öğretmenler Onur ATEŞ’i Van Depreminde, Yunus Emre Erdoğan’ı trafik kazasında kaybettik. TOGÜ Eğitim Fakültesi olarak 24 Kasım öğretmenler Gününde bu toprakları kanları ve terleriyle vatan yapan öğretmenlerimizin anısını yaşatmak adına ağaç dikelim istedik. Bu ağaç bir çınar olsun ki Türkiye Cumhuriyeti gibi payidar kalsın. Onu vatan yapanları asla unutturmasın. Başta banimiz, velinimetimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi, hassaten şehit öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Huzur içinde uyusunlar. Taşıdıkları bayrak yere düşmedi. Öğretmenlerimiz emanetlerini ilelebet muhafaza edecektir. Öğretmenler günümüz kutlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından çınar ağaçları dikimi gerçekleştirildi.