TOGÜ 2020 İHA Yarışma Şampiyonu

TOGÜ 2020 İHA Yarışma Şampiyonu

•  21 Eylül 2020 Pazartesi

Üniversitemiz İHAGER takımı bu yıl Gaziantep Allaben Göleti’nde yapılan 5. TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışmasında birincilik ödülü kazanarak şampiyon oldu. 120 Üniversiteden 336 projenin kabul edildiği yarışmada 101 üniversite takımı yarışmalara katıldı. 101 takım içerisinden de Üniversitemiz İHAGER takımı şampiyon oldu.
Dr. Öğretim Üyesi Levent Gökrem’in danışmanlığında Mekatronik bölümü Yükseklisans öğrencisi İbrahim Duman ve Mekatronik bölümü 4. sınıf öğrencisi Hatice Hakyemezoğlu’nun oluşturduğu İHAGER takımı dört yıllık bir emeğin sonucu geliştirdikleri BORAN-2 isimli İHA ile birinciliği elde ederek şampiyon oldu. İHAGER takımı geçen yıl da mansiyon ödülü almıştı.
İHAGER takımını tebrik ediyor, başarıların devamını diliyoruz.

Ödül töreninin tamamını izlemek için ; https://www.youtube.com/watch?v=Kmf3I_l0OK8&feature=youtu.be