Üniversitemiz Eğitim Fakültesi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı

•  30 Temmuz 2020 Perşembe

T.C.

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı ve Resim-İş Öğretmenliği Programı’na 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı için “Özel Yetenek Sınavı” ile öğrenci alınacaktır. Başvuru koşulları, kontenjanlar, ön kayıt, sınav ve kesin kayıt tarihleri ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.

KONTENJAN

ÖN KAYIT

TARİHİ

SINAV TARİHİ

KESİN KAYIT TARİHİ

Müzik Öğretmenliği

10-21 Ağustos

7 Eylülden itibaren*

14-18 Eylül

Resim-İş Öğretmenliği

10-21 Ağustos

9-11 Eylül

14-18 Eylül

Tel: 0 356 252 15 36

Faks: 0 356 252 15 46

Web adresi: www.gop.edu.tr

*Sınav süresi başvuru yapan aday sayısına göre belirlenecektir.

ÖZEL YETENEK SINAVI BAŞVURU KOŞULLARI

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun 5. Maddesi içerisinde belirtilen esaslar doğrultusunda;

Adayların, 2020-YKS’de özel yetenek sınavıyla öğrenci alan öğretmenlik programlarına başvuru yapabilmeleri için TYT'de en düşük 800.000 inci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir. Engelli adaylardan (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar)) TYT'de en düşük 800.000 inci başarı sırasına sahip olmaları ve durumlarını “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelemeleri kaydıyla özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara başvurmaları halinde TYT puanları değerlendirmeye katılmadan (Kılavuzda yer alan formül kullanılmadan) kendi aralarında yapılacak ayrı bir yetenek sınav sonucuna göre değerlendirilerek, yetenek sınavını kazanan adayların kayıtları yapılır.

Özel Yetenek Sınavı başvuruları 10-21 Ağustos 2020 tarihleri arasında, www.gop.edu.tr internet adresinde, DUYURULAR bölümünde yer alan linkten yapılacaktır. Sağlık önlemleri çerçevesinde bir gün içinde sınava girecek öğrenci sayısında kısıtlamaya gidilecektir. Adayların sınava girecekleri gün ve saat bilgileri 25 Ağustos’ta Üniversitemizin web sitesinde ilan edilecek listede yer alacaktır.