Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tanıtım Toplantısı

•  24 Temmuz 2020 Cuma

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz Taşlıçiftlik Yerleşkesinde açılan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Şehitler Salonu’nda gerçekleşen toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Taştan, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Prof. Dr. Gülistan Erdal, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Fatih Polat, Tokat’ta bulunan ortaokul müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.

Prof. Dr. Gülistan Erdal yapmış olduğu konuşmada, öğrencileri büyük fırsatların beklediğini belirterek Üniversitemiz Ziraat Fakültesi’nde görev yapan akademik kadronun da eğitime destek vereceğini ifade etti. Erdal konuşmasında, Ziraat Fakültesinde bulunan laboratuvarlardan lise öğrencilerinin de faydalanabileceğini söyledi. Erdal konuşmasını şöyle sürdürdü, “Olağan üstü aktif bir hızla değişen ve sürekli nüfusu artan bir dünyada, tarım sektörü alanı sıra dışı fırsatlar sunarken üstün bir rekabet ortamı da oluşturmaktadır. Ülkemizin bu ortamda lider ve belirleyici bir role sahip olması bu sektörün yetişmiş eleman ihtiyacından geçmektedir. Yola bu bilinçle çıkan TOGÜ geleceğin ziraat mühendislerini bugünden yetiştirmeyi hedeflemektedir.” Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Türkiye’deki 31 AR-GE merkezinden bir tanesi olarak seçildiğini ifade eden Erdal, bu yolla ilimiz büyük bir tarımsal AR-GE merkezi haline geleceğini dile getirdi. Okulun İngilizce hazırlığının da bulunduğunu belirten Erdal, lisede donanım ve fiziki olarak her türlü imkanın mevcut olduğunu ifade etti. Erdal konuşmasında, “Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sürdürülebilir tarım için tarımsal otomasyon ve AR-GE merkezi olma, sera otomasyonu, tarımsal amaçlı dron üretimi, tarımsal robotik uygulamalar, hassas tarım teknolojilerini geliştirme, tarımda biyolojik mücadelede kullanılmak üzere faydalı böcek üretimi gibi hedefleri gerçekleştirebileceğiz” dedi. Erdal, yeni açılan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Tokat’a hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Taştan konuşmasında, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek okul müdürümüz Prof. Dr. Gülistan Erdal’a yeni görevinde başarılar diledi.