Rektör Şahin, “Benim Tercihim” Programına Konuk Oldu

•  1 Temmuz 2020 Çarşamba

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Çevrimiçi Üniversite Tanıtım Günleri Kapsamında düzenlenen “Benim Tercihim” programına konuk oldu. Milli Eğitim Uzmanı Ramazan Ayazgök moderatörlüğünde gerçekleşen program Youtube üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Rektörümüz konuk olduğu “Benim Tercihim” programında, akademik birimlerimiz, en çok tercih edilen bölümler, ilk defa öğrenci alacak bölümler, burslar, barınma, kampüs olanakları, değişim programları, uzaktan eğitim, etkinlikler ve üniversitemiz ile ilgili birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Üniversitemizin 17 Fakülte, 4 Enstitü, 3 Yüksekokul ve 16 Meslek Yüksekokulu’nu bünyesinde barındırdığını ifade ederek Üniversitemizin günden güne geliştiğini, fiziki imkanlarını hızla tamamladığını ve uluslararası derecelendirme kuruluşlarının sıralamalarında yer alarak başarı grafiğini hızla yükselttiğini vurguladı.

Zorunlu hazırlık sınıfı uygulaması olan bölümler hakkında bilgiler veren Rektörümüz, öğrencilerimizin en çok tercih ettiği bölümleri ve gelecek yıl ilk kez açılacak bölümler hakkında ayrıntılı bilgileri izleyicilerle paylaştı.

Öğrencilerimize verilen ücretsiz yemek bursu ve kısmi zamanlı öğrenci işçi uygulamasından da bahseden Rektörümüz, öğrencilerimizin Tokat’ta barınma sorunu yaşamayacaklarını ifade etti.

Öğrenci değişim programlarına değinen Rektörümüz, Üniversitemizin, Erasmus programı ile Yurt dışından 84 Üniversite; Mevlana programı ile yurt dışından 43 üniversite; Farabi programı ile yurt içinden 96 üniversite ile ikili anlaşmasının bulunduğunu söyledi.

Pandemi süreci ile ilgili bilgiler veren Rektörümüz, Üniversitemizin teknolojiyi sonuna kadar kullanan yenilikçi bir üniversite olduğunu ifade ederek öğrencilerimizin pandemi sürecinde sorun yaşamamaları için hızlıca uzaktan eğitime başlandığını ve ders içeriklerinin aynı hızla hazırlandığını ifade etti. Rektörümüz üniversitemizin kendi yazılımları ile bu yayınların gerçekleştirildiğini vurguladı. Ayrıca Program kılavuzlarımız hakkında da bilgi veren Rektörümüz tüm öğrencilerin program kılavuzları sayesinde bölümleri ile ilgili merak ettikleri her şeyi bulabileceklerini ifade etti. Pandemi sürecinin iyi yönetildiğini ifade eden Rektörümüz hiçbir öğrencimizin süreç ile ilgili herhangi bir şikayetinin olmadığını belirtti.

Rektörümüz, Üniversitemizin bilimsel etkinlik ve organizasyonlara, kültürel ve sportif faaliyetlere oldukça önem verdiğini ve yıl içerisinde birçok etkinliğin organize edildiğini ifade ederek üniversitemizin fiziki imkanlarının birçok etkinliğin yapılmasına olanak tanıdığını söyledi. Yerleşkemizde, stadyum, atletizm pisti, tenis kortu, yüzme havuzu, voleybol, basketbol, jimnastik alanlarının bulunduğunu ifade eden Rektörümüz yerleşkemizde bulunan Kongre kültür merkezimiz aracılığı ile her türlü ulusal veya uluslararası etkinliklerin yapılabildiğini belirtti.

Sosyal sorumluluk projelerine çok önem verildiğini vurgulayan Rektörümüz, 2019 yılında yapılan sosyal sorumluluk projelerine değinerek birçok sosyal sorumluluk projesinin fakültelerimiz bünyesinde öğrenci kulüplerimiz tarafından yapıldığını, üniversite olarak bu projelere oldukça destek verildiğini ve öğrencilerimizin bu projeleri gerçekleştirme konusunda cesaretlendirildiğini belirtti.

Öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Rektörümüz, üniversitemizin teknolojik imkanları, yurt, burs, yeni açılacak bölümler gibi sorularını da detaylı bir şekilde yanıtladı. Öğrenci butiğimizden de bahseden Rektörümüz herhangi bir sorgulama yapılmaksızın öğrencilerimize kıyafet yardımının yapıldığı öğrenci butiğimizin öğrencilerin hizmetine sunulduğunu belirtti.

Bir öğrencinin Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi diplomasının dünyada geçerliliği nedir sorusuna Rektörümüz, Üniversitemizin diplomasının Avrupa Birliği üyesi tüm ülkelerde geçerli olduğunu ayrıca birçok ülkede de diplomamızın geçerli olması için çalışmaların hızlıca yürütüldüğünü ifade etti.

Son söz olarak öğrencilere seslenen Rektörümüz, Üniversitemizin sadece bir diploma vererek öğrencileri mezun etmediğini, KARMER aracılığı ile öğrencilerin kariyerlerinde ilerlemeleri için danışmanlık yapıldığını, protokollerle istihdam için gerekli adımların ve anlaşmaların imzalandığı bir üniversite olduğunu ifade etti. Ayrıca öğrencilerimizi vatanına milletine hayırlı öğrenciler olarak yetiştirmeye gayret ettiklerini belirtti. Rektörümüz, “Tarihi Tokat Gökmederesesinden görevi devralan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, dünya üniversiteleri sıralamaları ile başarıları devam eden dinamik bir üniversitedir. Sizleri dünya yeşil kampüsleri listesinde yer alan öğrenci odaklı üniversitemizi tanımaya davet ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“Benim Tercihim” Programının tekrarı için TIKLAYINIZ