Belediye Başkanımız ve Rektörümüz Canlı Yayınla Öğrencilerimizle Buluştular

•  27 Nisan 2020 Pazartesi

Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu ve Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin sosyal medya hesaplarımızdan öğrencilerimizin sorularını cevapladılar. Yapılan yayında bisiklet yolu, ulaşım sorunu, mezuniyet töreni ve Belediyenin belirli tesislerinden öğrencilerin indirimli yararlanması konuları ele alındı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu’nun özgeçmişini okuyarak yayına başladı. Sonrasında Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu bir konuşma gerçekleştirdi.

Av. Eyüp Eroğlu yapmış olduğu konuşmada, öğrencileri çok özlediklerini ve üniversitemizin çok başarılı bir gelişim sürdürdüğünü ifade ederek üniversiteye her anlamda destek vereceklerini vurguladı.  Öğrencilerin sorunlar karşısında verdikleri dönütleri oldukça önemsediklerini belirten Eroğlu, sosyal medyadan öğrencilerle buluştuğu için Rektörümüze ve öğrencilerimize teşekkürlerini iletti. Akabinde ise Rektörümüz Belediye başkanımıza öğrencilerden gelen soruları yöneltti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’na yönelttiği sorular ve alınan yanıtlar şu şekildedir:

Bisiklet Yolu projesi ile ilgili olarak Tokat Belediyesi tarafından her türlü destek verilecek ve öğrencilere ücretsiz bisiklet imkânı sağlanacak. Bu kapsamda bisiklet yolu ile ilgili hazırlıklar yapılacak. Sistem oluşturulduğunda en geç 2021 yılının bahar aylarında bisiklet yolu projesi hayata geçirilecek.

Üniversite-Şehir Otobüs yoğunluğu ile ilgili olarak; Üniversitemiz ile Tokat merkezi arasında özellikle sabah saatlerinde meydana gelen yığılmaları önlemek için çözüm arayışına gidilecek. Üniversite yönetiminden, öğrencilerden ve belediyeden oluşturulacak 7-8 kişilik bir heyet ulaşım sorununu görüşecek. Bu kapsamda Belediye Başkanlığı ulaşımla ilgili sorunun çözümü için otobüs işletmecileri ile toplantı yapacak.

Mezuniyet töreni ile ilgili olarak; Mezuniyet töreninin en güzelinin yapılması için Belediye Başkanlığı tarafından destek verilecek. Bu konu ile ilgili farklı sürprizler olacak. Ancak sürprizler daha ileri bir tarihte açıklanacak.

Öğrencilere sunulan Belediye imkânları ile ilgili olarak; Tokatta eğitim gören öğrenciler Tokat Belediyesi tarafından işletilen belirli işletmelerden indirimli yararlanabilmeleri için çalışma yürütülecek. Bu kapsamda Kanal Tokat’ta bulunan işletmelerden öğrenciler indirimli faydalanabilecek.

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu son söz olarak öğrencilerin en güzel yıllarının üniversite yılları olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Rektörümüze ve öğrencilerimize teşekkür eden Belediye Başkanımız Ramazan ayının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin ise, Tokat’ta pozitif vakaların oldukça az olduğunu belirterek rakamların neredeyse tek haneli hale geldiğini ifade etti. Finaller konusunda salgın sürecine bağlı olarak karar alınacağını belirten Rektörümüz Afrikalı öğrencilerin de ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak çalışma yürüttüklerini belirtti. Son olarak, Rektörümüz, öğrencilerimizin iletişim kanallarını takip etmelerini rica ederek konuşmasını sonlandırdı.