Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama Ve Araştırma Merkezi

•  4 Nisan 2020 Cumartesi

Merkezin amacı

Üniversite öğrencilerinin bulundukları yaşam dönemi beliren yetişkinlik dönemi olarak adlandırılmaktadır. Bu dönemdeki bireyler bir taraftan çocukluk ve ergenlik döneminin sınırlamalarından kurtulmakta, ancak diğer taraftan yetişkinliğin sorumluluklarıyla yüzleşmektedirler. Bu açıdan bu dönem önemli bir geçiş dönemidir. Beliren yetişkinler kimliklerini sorgulayarak yeniden organize etmekte ve geleceğe (iş, evlilik vb.) ilişkin önemli kararlar alarak kendilerinden beklenen gelişim görevlerini yerine getirmektedirler.

Merkezimizin amacı, geçiş dönemindeki üniversite öğrencilerinin kendilerini tanımaları, sağlıklı kararlar verebilmeleri, problem çözme ve iletişim becerileri kazanmaları, üniversite yaşamına uyum sağlamaları, iyi oluş düzeylerini artırmaları ve kişisel, sosyal, duygusal, bilişsel ve kariyer gelişimlerine destek olmak amacıyla psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri sunmaktır.

Merkezin bazı faaliyet alanları şunlardır:

• İhtiyaç duyan ve merkeze başvuran öğrencilere kendilerini tanımaları, kişisel-sosyal, eğitsel ve mesleki alanlarda yaşadığı sorunları çözebilmeleri, gerçekçi kararlar almaları, kapasitelerini geliştirmeleri, çevresine sağlıklı ve dengeli uyum sağlamaları ve kendilerini gerçekleştirmeleri amacıyla psikolojik danışma ve rehberlik hizmeti sunmak.
  • Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere yönelik duruma alıştırma (oryantasyon) çalışmaları yapmak, öğrencileri sosyal destek kaynakları, çeşitli olanaklar ve koşullar hakkında bilgilendirmek.
  • Öğrencilere yönelik önleyici ve koruyucu hizmetler kapsamında psiko-eğitsel programlar geliştirmek ve uygulamak.
  • Çeşitli konularda (Etkileşim, İletişim Becerileri, Kişiler Arası İlişkilerde Sorun Çözme Becerileri, Kariyer Planlama, Kendine Güven) seminerler, konferanslar düzenlemek ve grupla psikolojik danışma hizmeti sunmak.
  • Üniversite öğrencilerinin dışında, iki binin üzerindeki akademik ve idari personele yönelik olarak çeşitli konularda bireysel ya da evlilik ve aile danışmanlığı hizmeti sunmak.
  • Üniversite dışından psikolojik danışma hizmeti almak isteyen Tokat halkına yönelik bireysel ya da evlilik ve aile danışmanlığı hizmeti sunmak.
  • İhtiyaca yönelik olarak farklı konularda basılı ya da çevrimiçi kaynaklar hazırlama (broşür vb.)

Bu faaliyetlere ek olarak Korona Günlerinde evlerinden çıkamayan öğrencilerimiz ve halka yönelik olarak psikolojik sağlamlığı artırmak amacıyla bir çalışma başlatılmıştır. Üniversitemizin PDR anabilim dalı öğretim üyelerinin de katkılarıyla gerçekleştirilen bu çalışmada, merkezin @togupdrmer instagram hesabı üzerinden canlı yayınlar yapılacaktır. Nisan ayının ilk pazartesinden başlayarak her hafta pazartesi günleri saat:21.00’de psikolojik sağlamlığı artırmaya yönelik farklı uzmanlar tarafından farklı konular işlenecektir.

Bireysel psikolojik danışma için randevu alınması gerekmektedir ve görüşmeler yaklaşık 45 dk sürmektedir. Görüşmelerin zamanına ve sıklığına öğrenci ile beraber karar verilmektedir.

Adres; BAP binası 3. Kat (Anaokulu yanı). Merkeze doğrudan başvurarak, pdrmer@gop.edu.tr adresinden veya 0356 252 16 32;  0356 252 1616 (dahili 1473) nolu telefonlardan randevu alabilirsiniz.