Akademik Biniş Giyme Töreni

Akademik Biniş Giyme Töreni

•  12 Şubat 2020 Çarşamba

Üniversitemiz tarafından “Akademik Biniş Giyme Töreni” gerçekleştirildi. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda yapılan törene Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. İsa Gökçe, Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, dekanlarımız, akademik, idari personelimiz ve kıymetli aileleri katıldı.

Müzik dinletisi ile başlayan program Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin’in açılış konuşması ile devam etti. Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin 2019 yılı genel değerlendirmesini yaptı. Şahin konuşmasında, ders ve müfredat ile ilgili gelişmeler; proje, destek ve teşvikler; bilimsel çalışmalar ve işbirlikleri; personelimize hizmetlerimiz; uluslararasılaşma; sosyal imkânların iyileştirilmesi; yeni birimlerimiz; izleme ve değerlendirme raporu verileri hakkında öğretim üyelerimize bilgiler aktardı.

Şahin konuşmasında, program kılavuzlarının yaptırılması ile bilgiye erişimin ve şeffaflığın artırıldığını, 2019-2020 Eğitim öğretim yılında Değerlerimiz dersinin verildiğini; 2020-2021 eğitim öğretim yılında da Kariyer Planlama derslerinin verilmeye başlanacağını duyurdu. Ayrıca Dursun Gürlek tarafından “İnsan ve Kültür Örnekleri“ dersinin verileceğini ifade etti.

Rektör Şahin konuşmasında Üniversitemiz, Tokat Valiliği ve Tokat il Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde bir çalışma grubunun oluşturulduğunu ve Tokat tarımının gelişimine destek verildiğini ifade etti. Ayrıca, Valiliğimiz desteği ile Teknopark’a 800m2 ek binanın yapılacağını da duyurdu.

Rektörümüz konuşmasında 2019 yılında yapılan faaliyetleri şu şekilde sıraladı:

Üniversitemiz tarafından sıfır atık projesi yapılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulmuştur. 18 Temmuz 2019 tarihinde 1. Kenevir Çalıştayı gerçekleştirilmiştir. Kampüs içerisine kamelyalar yerleştirilmiştir. Yerleşkemizin nizamiye girişinin hemen önüne büyük bir durak inşa edilmiştir. Üniversitemiz bünyesinde bir öğrenci butiği açılmış olup butikte öğrencilerimize kılık kıyafet desteği verilmektedir. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik uygulama ve araştırma merkezi, kariyer geliştirme merkezi, Türk dünyası araştırmaları merkezi, mezunlar koordinatörlüğü kurulmuştur.

Uluslararası öğrenci sayılarımızda büyük artış olmuştur. Bu kapsamda, 2018 yılında Üniversitemize 178, 2019 yılında 1167, toplam 1400 uluslararası öğrenci üniversitemizde eğitim görmektedir.

Üniversitemizin fiziki yapısına da değinen Rektörümüz kampüs içerisinde A101 ile Ramiz Köftecinin açıldığını ve hizmet vermeye başladığını ifade etti. Ayrıca, yap işlet devret modeli ile öğrenci yaşam merkezinin kurulacağını; kampüsümüzün muhtelif yerlerine çeşmelerin inşa edildiğini söyledi.

Rektörümüz konuşmasında, personelimize hizmetler, yabancı dil desteği, merkezi sınav koordinatörlükleri, akademik personel sayıları, tahsisi yapılan kadro sayıları, uluslararası değerlendirme kuruluşları, Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi/Hastanesi Hizmetleri, yeni birimlerimiz ve yeni fakültelerimiz, yeni bölümlerimiz, yeni merkezlerimiz, TOGÜSEM, TOGÜKARMER faaliyetleri başlıklarında da açıklayıcı bilgileri dinleyicilerle paylaştı.

Rektörümüz Üniversitemizin bir yıl içerisinde araştırma geliştirme, yeni merkezler, kampüsümüzün fiziki yapısı, uluslararasılaşma gibi konularda oldukça ileri bir seviyeye geldiğini ifade ederek bu başarıda bütün çalışanlarımızın katkısının olduğunu belirtti.

Açılış konuşması sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, akademik başarılarını çeşitli ödüllerle taçlandıran öğretim üyelerimize teşekkür belgelerini ve hediyelerini takdim etti. Sonrasında ise Rektörümüz göreve başladığı tarihten itibaren profesör unvanını alan öğretim üyelerimize belgelerini ve binişlerini takdim etti.

Programda Profesör, Doçent ve Dr. Öğretim Üyeliğine yükselen akademik personelimize binişlerini Rektör yardımcılarımız, Rektör danışmanlarımız ve dekanlarımız takdim etti. Tören sonrası üniversitemiz sosyal tesislerinde tüm katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.