Kariyer Söyleşileri - Hobiden Başarıya

Kariyer Söyleşileri - Hobiden Başarıya

•  11 Aralık 2019 Çarşamba

Üniversitemiz Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “Hobiden Başarıya” konulu kariyer söyleşisi gerçekleştirildi. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe, Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Doğan Bozdoğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Selda Demirı açılış konuşması yaptı.

Doç. Dr. Doğan Bozdoğan’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Kariyer Söyleşilerine, şair, yazar, öğretmen Mahmut Hasgül, Tokat’a Dair kurucusu ve fotoğraf sanatçısı Süleyman Üzümcü ve Lezzet Ormanda kurucusu Murat Pala Katıldı. Söyleşide konuklar hobi olarak başladıkları işlerde başarıyı nasıl yakaladıklarını dinleyicilere aktardılar. Şair, yazar ve öğretmen Mahmut Hasgül şiir yazmaya hobi olarak başladığını ve sonrasında daha ciddi bir şekilde ilerlettiğini, Tokat’ın tanıtımı için birçok çalışmalar yaptığını ve aslında Tokat’ın kendisini tanıtma konusunda biraz geri kaldığını ancak son yapılan Tokat Tanıtım Filminde de metin yazarı olarak gönüllü destek verdiğini anlattı. Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Üzümcü, fotoğraf sanatına nasıl başladığını anlatırken TOFSAD (Tokat Fotoğraf Sanatçıları Derneği)’ın kendisinin gelişiminde büyük payının olduğunu anlattı. Lezzet Ormanda Kurucusu Murat Pala ise, Tokat ve İlçelerde keşfettiği kamp yerlerinde haftanın yorgunluğunu atarak bu hobiye başladığını ve bunu sürekli hale getirmeye çalıştığını, doğada huzur bulduğunu anlattı. Dinleyiciler tarafından soruların cevaplanması sonrasında Mahmut Hasgül Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe’ye kitap takdiminde bulundu. Sonrasında Tokat tşörtleri ve kitap çekilişi gerçekleştirilerek, dinleyicilere hediyeler verildi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe Kariyer Söyleşilerine katılan konuklara teşekkür belgesi takdim etti.