Kariyer Söyleşilerine Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve Kaptan Ziya Erdal Katıldı

•  28 Kasım 2019 Perşembe

Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Kariyer Söyleşileri” programı gerçekleştirildi. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe,  Rektör Danışmalarımız Prof. Dr. Kubilay Özyer ve Doç. Dr. Doğan Bozdoğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Bozdoğan, Kariyer Söyleşileri programı ile Üniversitemiz öğrencilerinin özgüvenlerini artırma hedefinin olduğunu ifade etti.  Futbol hayatında en üst seviyelere çıkan Sivas Spor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve Sivas Spor Kaptanı Ziya Erdal konuk ediyoruz. Spor camiasının çok büyük bir değerini üniversitemizde ağırlamak bizim için büyük bir onurdur. Bundan sonraki süreçte de bu etkinlikleri mümkün olduğu kadar yapacağız. Dedi.

Prof. Dr. Kubilay Özyer’in moderatörlüğünü yaptığı Kariyer Söyleşilerinde, Prof. Dr. Kubilay Özyer Türkiye Süper Liginin Liderinin Teknik direktörü Beşiktaş’ın kaptanı ve Sivas Sporun kaptanı Ziya Erdal’ı üniversitemizde ağırlamaktan çok mutluyuz ve bu söyleşinin moderatörlüğünü yapmaktan dolayı da mutluyum dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay söyleşisine Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Sivaslı olduğunu ilkokulu Sivas’ta bitirdiğini daha sonra ailesinin İstanbul’a göçmesi nedeniyle futbol hayatına 13 yaşında Beşiktaş altyapısına, 17 yaşında A takıma yükseldiğini 33 yaşında da futbolu bıraktığını ve sadece Beşiktaş ta oynadığını belirtti. Beşiktaş’ın en çok formasını giydiği futbolcusu ve şuana kadar en çok şampiyonluk yaşayan futbolcusu olduğunu, milli takım ve en büyük hayalinin dünya karmasına seçilmesi olduğu  onu da gerçekleştirdiğini belirterek futbol hayatını muhteşem bir şampiyonluktan sonra futbol hayatımı noktaladığını belirtti.. Futboldan sonra 2 yıl Ümit Milli Takımda, 2 yıl A Milli Takımda Mustafa Denizli hocayla beraber toplam 4 yıl çalıştığını. İngiltere’ye futbolu incelemek ve dil için gittiğini, döndükten sonrada Beşiktaş dan teklif alarak Alman Teknik Direktör Daum’un yardımcısı olması  için teklif geldiğini ve kabul ettiğini söyledi.

İlk Teknik direktörlüğünü Göztepe ile başladığını en son olarak da memleketi Sivasspor da Teknik Direktörlüğe devam ettiğini belirterek, moderatör  Prof. Dr. Kubilay Özyer’in Şampiyonluk sorusuna süper lig’in uzun bir maraton olduğunu ilk yarıların rahat geçtiğini ama ikinci yarıların kıran kırana geçtiğini belirterek seyircimizin desteği ile lig’i en iyi yerde bitireceklerini söyledi.

Sivasspor Kaptanı Ziya Erdal ise Sivas Zara’lı  olduğunu küçük yaşta İstanbul’a gittiklerini  futbol hayatına Ümraniye de amatör Yamanspor da başladığını, Sivasspor’un seçmelerine katıldığını ve seçildiğini, kiralık olarak çeşitli Paf takımlara giderek 2009 yılından bu güne kadar da Sivasspor da oynadığını, Rıza hocayla benzer yanının onun Beşiktaş da uzun yıllar oynadığı gibi bende Sivasspor da uzun yıllar oynamak istiyorum dedi.

Söyleşi katılımcılarla karşılıklı soru cevap şeklinde sona erdi.

Söyleşi sonrasında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve Sivasspor Kaptanı Ziya Erdal teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.