24 Kasım Öğretmenler Günü Paneli

24 Kasım Öğretmenler Günü Paneli

•  27 Kasım 2019 Çarşamba

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü Paneli gerçekleştirildi. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İsa Gökçe, Prof. Dr. İbrahim Özbay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Eren Yürüdür, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Adem Önal, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Panel öncesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı korosu tarafından müzik dinletisi yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada, “24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği dolayısıyla bir araya geldik. Öğretmenlik mesleğinin kökenine indiğimizde, ne kadar eskidir diye sorguladığımızda karşımıza Hz. Adem Aleyhisselam çıkıyor. Bizim inancımıza göre öğretmenlik mesleği ilk insan olan Hz. Adem Aleyhisselam ile başlamış kutsal bir görev. Yine Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk her zaman başöğretmenimizdir. Çünkü eğitim ile ilgili en yüksek inisiyatifi alan bir liderdir. İnsanın varoluşuyla birlikte olan belki de en kadim ve kutsal meslek öğretmenlik. Çünkü burada bugün bu konuşmayı yapabiliyorsak bir öğretmenden eğitim almamız dolayısıyladır” dedi. Rektörümüz konuşmasını 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak sonlandırdı ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür’ün moderatörlüğünü yaptığı panelde Prof. Dr. Mustafa Baloğlu “Yeniden öğretmen olmak”; Doç. Dr. Alper Kaşkaya “21. yy becerileri ve öğretmen yetiştirme”; Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aksoy “Öğretmen eğitimi programları ve değerler”; Emekli Öğretmen Yılmaz Göçmen “Öğretmenlerin hayatına dokunmak” konu başlıkları hakkında dinleyicilere bilgiler aktardılar