THE-WUR 2020 - TOGÜ Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri alanındaki Başarısı

•  25 Kasım 2019 Pazartesi

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan THE World University Ranking Sıralamasında üniversitemiz önemli bir başarı göstererek 1001+ sıralamasında yer almıştı. THE-WUR’un bu sıralamayla ilgili son paylaştığı alan bazlı analizlerde Clinical-Pre Clinical and Health Sciences (Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri) ve Physical Sciences (Fizik, Kimya, Matematik, İstatistik, Astronomi, Jeoloji) alanlarında üniversitemiz ön plana çıkarak bu branşlardaki gücü ve etkinliğini göstermiş oldu.

Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri alanında üniversitemiz ilk 600 üniversite arasına girerken bu sıralamada ülkemizden yalnızca 22 üniversite listeye girdi.

Fizik, Kimya, İstatistik ve Matematik alanlarında da dünyada 601-800 sıralamasında yer alan TOGÜ ile birlikte Türkiye’den 25 üniversite daha listelendi. Üniversitemiz bu branşta Türkiye sıralamasında da ilk 10’a girme başarısı gösterdi.

Bu önemli başarıda emeği olan başta Fen-Edebiyat, Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları olmak üzere üniversitemizin tüm paydaşlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.