Türk Modernleşmesi ve Mustafa Kemal Atatürk

•  12 Kasım 2019 Salı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi tarafından “Türk Modernleşmesi ve Mustafa Kemal Atatürk” konulu konferans düzenlendi. 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe, Tokat İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Taştan, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarının “Atatürk’ün sevdiği şarkılar” konseri ile başlayan etkinlik Doç. Dr. İsmet Türkmen’in konferansı ile devam etti. Türkmen konferansında, Türk modernleşmesi ve Atatürk, modernleşme tarihimizin safhaları, modernleşme sürecinin tarihi arka planı hakkında dinleyicilere bilgiler aktardı.

Etkinlik sonrası Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarına ve Doç. Dr. İsmet Türkmen’e katkılarından ötürü teşekkür belgesi takdim etti.