TOGÜ Kiev Öğrenci Fuarına Katıldı

TOGÜ Kiev Öğrenci Fuarına Katıldı

•  1 Kasım 2019 Cuma

Rusya merkezli Begin Group tarafından organize edilen “Begin Eurasia Tour: Kiev” üniversite tanıtım fuarında yer alan Üniversitemiz Ukraynalı öğrencilerden yoğun ilgi gördü. 17 ülkeden 42 yükseköğretim kurumunun katıldığı fuara Ülkemizden iki yükseköğretim kurumu katıldı. Özel bir üniversite ile birlikte fuarda yer alan üniversitemiz veli, öğrenci ve eğitimcilerden yüksek ilgi gördü. Etkinlik, üniversitemizin tanıtımının yanı sıra yeni uluslararası işbirliklerinin kurulması açısından da önemli bir adım oldu.

Uluslararasılaşma çabalarına katkı ve yabancı öğrenci çeşitliliğini arttırmak amacıyla katılım sağlanan etkinliğin bir sonraki durakları Moskova ve Nur Sultan (Astana) şehirleri olacak.

Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz Prof. Dr. Kubilay Özyer ve Erasmus Kurum Koordinatörümüz Dr. Fehim Kuruloğlu’nun yer aldığı heyetin Ukrayna’daki ikinci durağı Odessa şehri oldu. Bölgenin en eski teknik üniversitelerinden biri olan Odesa National Politechnik University’i (1918) ziyaret eden heyet iki kurum arasında iş birlikleri için görüş birliğine varıldı. Erasmus+ ve Mevlana anlaşmaları ile öğrenci ve personel hareketliliklerinin önümüzdeki yıldan itibaren başlaması ve ilerleyen dönemlerde daha yoğun bir şekilde iş birliklerinin yapılması konusunda mutabakat sağlandı.