TOGU QS 2020 Doğu Avrupa ve Orta Asya (EECA) Üniversite Sıralamasında

•  21 Ekim 2019 Pazartesi

Dünyanın önde gelen üniversite değerlendirme kuruluşlarından Londra merkezli Quacquarelli Symonds (QS) “2020 Doğu Avrupa ve Orta Asya” üniversiteleri sıralamasını açıkladı. Bölgeden 350’den fazla üniversitenin kriterleri karşılayarak sıralamaya dahil edildiği araştırmada Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bilimsel çalışmalara yapılan atıfların değerlendirildiği sıralamada 66. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Öte yandan akademik yayınlar açısından da bölgede 162.sırada yer alan üniversitemizle beraber Türkiye’den 51 yükseköğretim kurumu daha listeye girebildi. Sıralamada önceki yılda olduğu gibi ilk üç sırada Rus üniversiteleri yer alırken ilk 10’da Türkiye’den üniversite bulunmadı.

Genel Sıralama

1.            Lomonosov Moscow State University

2.            Saint Petersburg State University

3.            Novosibirsk State University

4.            University of Tartu

5.            Charles University

6.            Jagiellonian University

7.            University of Warsaw

8.            Tomsk State University

9.            Czech Technic University

10.          Masaryk University

11.          Koç University

15.          Boğaziçi University

16.          Bilkent University

20.          Istanbul Technical University

10 farklı başlıkta değerlendirmelerin yapıldığı araştırmada TOGU genel sıralamada 251-300 bandında yer alarak önceki yıllardaki yerini korudu. Bu başarının pay sahibi olan üniversitemizin tüm paydaşlarına teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

QS EECA Üniversite Sıralaması 2020