Dünya Fair Play Karikatür Sergisi-Fair Play Üniversiteler Kervanı Paneli

•  16 Ekim 2019 Çarşamba

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi tarafından Dünya Fair Play Karikatür Sergisi-Fair Play Üniversiteler Kervanı Paneli düzenlendi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Konferans Salonunda gerçekleşen panele, Devlet Eski Bakanı Ali Şevki Erek, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Özbay, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Naif Geboloğlu, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Eren Yürüdür,  Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Adem Önal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi girişinde Dünya Fair Play Karikatür Sergisi protokol tarafından açıldı.

Sergi sonrasında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Başkanlığı tarafından Devlet Eski Bakanı Ali Şevki Erek, Burhan Yamanoğlu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naif Geboloğlu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Kargün, Öğretim Görevlisi Sebati Kaya, öğrencimiz milli sporcu Özkan Baltacı’ya TMOK Fair Play Başkanlığı tarafından madalya ve ödülleri verildi. Ödül Töreninde Devlet Eski Bakanı Ali Şevki Erek ise yaptığı konuşmada, “ Bana bu ödülü layık görenlere teşekkür ederim. Gençler sporda ve yaşamınız boyunca birbirinizi sevin. Hoşgörüden ödün vermeyin. Emin olun başarının kendiliğinden geldiğini göreceksiniz.”dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin yaptığı konuşmada, “Öğrencilerimize Fair Playin öneminden bahsederek, hayatın her anında gerek spor gerekse normal yaşantımızda Fair Play önemlidir. Siz gençlerimizin Fair Playe önem vermelerini rica ediyorum.” Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin öğrencilere göreve geldiğimizde Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu olarak eğitim ve öğretime devam eden okulumuzu Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürüldü. Üniversitemize hayırlı olsun”  dedi.

Konuşmalar sonrasında Moderatörlüğünü Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Sebati Kaya’nın yaptığı Fair Play Üniversiteler Kervanı Konulu panele geçildi. Panelde TMOK Fair Play Komisyon Başkanı Erdoğan Arıpınar, Dünya, Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonu eski Milli Güreşçi Ahmet Ayık, TMOK Fair Play Komisyon Başkan Yardımcıları Teoman Güray, Semra Demirer, üyeler Remzi Yılmaz, Tuğba Gider, Milli sporcu Özkan Baltacı konuşmacı olarak katıldı.