Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (European Association for International Education-EAIE) tarafından Finlandiya’nın Helsinki kentinde düzenlenen, Avrupa’nın en büyük eğitim fuarı olan EAIE 2019 Helsinki’de temsil edildi.

•  9 Ekim 2019 Çarşamba

The Times Higher Education tarafından yayınlanan listeye göre dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 24-27 Eylül 2019 tarihleri arasında Helsinki’de gerçekleştirilen EAIE Fuarında, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin’e Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Kubilay Özyer ve Ofis çalışanları Öğr. Gör. Sema BİLGİÇ ve Öğr. Gör. Ahmet Serhat ANAÇ refakat etti.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi; 90’dan fazla ülkeden; 240’ı aşkın katılımcı, 450 konuşmacı ve 6000’den fazla ziyaretçinin katıldığı geniş çaplı organizasyon boyunca ofisimiz temsilcileri çeşitli üniversite temsilcileriyle yüz yüze görüşmelerde bulundu. Görüşmeler neticesinde; yeni işbirlikleri kurmak, mevcut ilişkileri daha geniş alanlara yaymak için görüş birliğine varıldı. Fuar boyunca gerçekleştirilen temaslar sonucunda üniversitemizin uluslararası yükseköğretim ağı içindeki yeri daha da güçlendirilmiş oldu.

Fuar kapsamında ayrıca, Türkiye ve Hindistan arasındaki eğitim ve öğretim alanında işbirliğinin genişletilmesi ve üniversiteler arası yeni anlaşmalar sağlanması amacıyla düzenlenen kahvaltılı toplantıya üniversitemiz temsilcileri de iştirak etti. katılan temsilcilerimiz 30 kadar Hindistan üniversitesinin temsilcisiyle yapılan ikili görüşmeler sonucunda yeni işbirliği anlaşmaları imzalanması konusunda görüş birliğine varıldı. Anlaşma metinlerine Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisinin sayfasından ulaşılabilir.

Fuar faaliyetleri kapsamında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde, Eğitim Ekonomisi İş Konseyi (EEİK) tarafından uluslararası bir resepsiyon düzenlendi. Finlandiya Büyükelçimiz Mehmet Vakur Erkul’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyonda geçmiş dönem milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan “Avrupa Birliği’nde yenilikler ve Yükseköğretim Alanında Türkiye” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Uluslararası davetlilerin katıldığı resepsiyonun ardından Büyükelçi Mehmet Vakur Erkul, fuar alanında yer alan “Study in Turkey” bünyesindeki üniversiteleri tek tek ziyaret edip fikir alışverişinde bulundu.

Resepsiyon sonrası Helsinki büyükelçimiz Sayın Mehmet Vakur Erkul ile ve Prof. Dr. Talip Küçükcan ile başbaşa görüşmeler gerçekleştiren rektörümüz Sayın Prof. Dr. Bünyamin Şahin organizasyon için kendilerine teşekkür etti ve üniversitemiz adına hediyeler takdim etti.

EAIE 2019’un üniversitemiz adına oldukça verimli geçtiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Bünyamin ŞAHİN, yapılan görüşmeler neticesinde TOGÜ’nün uluslararası ilişkiler ağının daha da genişletilerek, yeni ve güçlü işbirliklerinin temellerini attıklarını ifade etti.