Üniversitemizin Gelişimi ve Tanınırlığı Artarak Devam Ediyor

•  14 Eylül 2019 Cumartesi

Dünyanın önde gelen üniversite değerlendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) 2020 Dünya Üniversiteler Sıralamasını (WUR 2020) yayınladı. 92 ülkeden çok sayıda  üniversiteden 1800’ün üzerinde veri puanı ve 20 binden fazla anket ile toplanan veriler neticesinde belli sayıda üniversitenin sıralamaya girebildiği araştırmada Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ilk defa böyle önemli bir kuruluşun yaptığı derelecelendirmede yer almakla kalmayıp 1001+ klasmanında yer alarak oldukça önemli bir başarıya imza attı.

Times Higher Education araştırma, öğretim, öğrenci sayıları, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı, yayın ve atıf sayıları ile uluslararası tanınırlık gibi temel kriterlere göre ve ayrıca Elsevier gibi önemli bir bilgi analiz şirketinden alınan verilerle toplam 13 farklı performans göstergesi neticesinde hazırlanan sıralamada ilk üçte önceki yıllarda olduğu gibi Oxford, California Instıtute of Technology ve University of Cambridge yer aldı. 2020 Dünya Üniversiteler Sıralamasında ülkemizden 23 tanesi devlet ve 11 tanesi özel olmak üzere toplam 34 üniversite kendine yer bulabildi.