Vali Dr. Ozan Balcı ve Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin’den Tokat Tarımı Toplantısı

•  24 Temmuz 2019 Çarşamba

Valimiz Dr. Ozan Balcı Üniversitemizi ziyaret ederek Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri ile bir araya geldi. Yapılan toplantıya Valimiz Dr. Ozan Balcı, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş ve Prof. Dr. İsa Gökçe, Ziraat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Ali Sakin, Genel Sekreterimiz Fatih Alhan, Tokat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Şahin, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü 72. Şube Müdürü Ali Çetinkaya, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Ali Çelik, Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörü Fevzi Çiçek ile üniversitemiz Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

Vali Dr. Ozan Balcı Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden şu ana kadar Tokat tarımı için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alarak Tokat tarımının daha da geliştirilmesi için neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu. Vali Dr. Ozan Balcı üniversite ile kurumlar arasında işbirliği yapılarak Tokat tarımının hem ulusal hem de uluslararası düzeyde daha iyi noktalara gelebilmesi için ortak bir şekilde çalışılması gerektiğini belirtti. Valimiz Dr. Ozan Balcı katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve Ziraat Fakültesi öğretim üyelerine teşekkürlerini iletti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin de Ziraat Fakültemizin alanında oldukça güçlü bir fakülte olduğunu belirterek Tokat tarımına vermiş olduğu katkıların artarak devam edeceğini ifade etti. Bu bağlamda Valimiz Dr. Ozan Balcı’ya da katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Yapılan toplantı neticesinde tarımın daha iyi noktalara gelmesi için Üniversitemiz Ziraat Fakültesi ve Tokat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce ortak komisyon kurulacağı ve ileriki günlerde konu ile ilgili tekrar bir araya gelineceği kararlaştırıldı.