TOGÜ TÖMER’de Türkçe Yaz Okulu

TOGÜ TÖMER’de Türkçe Yaz Okulu

•  19 Temmuz 2019 Cuma

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin Bosna-Hersek Cumhuriyetini ziyareti sırasında Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Sayın Haldun Koç, Bosna-Hersek Cumhuriyetinin muhtelif Üniversitelerinde Türkoloji Eğitimi görmekte olan öğrenciler Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde eğitim verilmesi konusunda talepte bulunmuşlardır. Talebi karşılamak için Üniversitemizde gerekli hazırlıklar yapılmış ve öğrencilerin resmikabulü gerçekleşmiştir.

Bu kapsamda Zenica, Mostar, Saray Bosna ve Tuzla üniversitelerinde okuyan 40 öğrenci Tokat’a geldi.  Bu öğrencilerin dil gelişimine katkı sağlamak ve Türk Kültürünü tanıtmak amacıyla Üniversitemiz TÖMER tarafından 15 Temmuz 9 Ağustos tarihleri arasında 4 hafta süreyle 40 öğrenciye eğitimler başlamıştır. Bu eğitimler kapsamında;   öğleden önce teorik dersler,  öğleden sonraları ise sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yapılmaktadır.  Program süresince İlimiz ve İlçelerimizdeki etkinlikler devam edecektir. Üniversitemizin uluslaştırılmasında ve tanıtımında büyük katkı sağlayacağı düşünülen, dünyanın farklı ülkelerinde Türk Dili ve Edebiyatı okuyan uluslararası öğrencilere yaz okulu programları düzenlenecektir.