15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik ve Gençlik

15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik ve Gençlik

•  17 Temmuz 2019 Çarşamba

Üniversitemiz tarafından “15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik ve Gençlik” konulu konferans düzenlendi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonunda gerçekleşen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, dekanlarımız, yüksekokul müdürlerimiz, Genel Sekreterimiz, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Konferans öncesinde açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, “Fetö terör örgütü başta Peygamber ocağı dediğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerinde ve emniyet güçlerimiz içerisinde yapılanmıştır. Bu hainler milletimize karşı silahlanıp tanklarla uçaklarla halkımıza ve meclisimize saldırdı. 7’sinden 70’ine bütün insanları o gece sokaklara döküldü ve hain kalkışmaya karşı ülkelerini, devletlerini, resmi kurumlarını Allah’ın da yardımı ile korudu. Etten, kemikten yapılmış göğüslerimiz o gün tank mermileri önünde çelikten daha kuvvetli oldu. Kahraman güvenlik güçlerimizle halkın bizzat müdahalesi ile bu darbe girişimi bastırıldı. Bu hain darbe girişimi tarihimizde örneği görülmeyecek bir hain kalkışmadır. Devletle mücadele içerisine girip kazanan hiç bir terör örgütü yoktur. Milli ve manevi değerlerimize kasteden terör örgütleri yok olacak, Türk Milleti ve Türk devleti ilelebet payidar kalacaktır. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında şehit düşen kahramanlarımızı ve vatan evlatlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı bir yaşam sürmelerini Cenab-ı haktan niyaz ediyorum.” dedi.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Okudan ise, “15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik ve Gençlik” konulu konferansında, “15 Temmuz Türkiye’nin büyümesi güçlenmesi ve yeniden Büyük Türkiye olarak tekrardan tarih sahnesine çıkmasını önlemek için emparyalist güçler ve onların yerli işbirlikçilerine karşı vermiş olduğumuz bağımsızlık mücadelesidir. Bu vatanın aziz evlatları göğüslerini kurşunlara siper edip, tankların önüne yatarak hatta f-16lara levye atarak emperyalist güçlerin hesaplarını bozmuş, muhteşem bir destan yazarak, gelecek nesillere 15 Temmuz Diriliş Ruhunu armağan etmiştir. 15 Temmuz ruhunu diri tutmak yeni nesilleri bu ruhla yetiştirmek ve bu ruhu istismar etmemek hepimizin öncelikli görevidir. Peki hedef neden Türkiye idi? Biz farkında olalım ya da olmayalım Türkiye’nin Adriyatikten Çin seddine; Atlas okyanusundan Hint okyanusuna kadar uzanan geniş bir coğrafyada etki alanı bulunmaktadır. Türk milleti bin yıl bu coğrafyalarda imparatorluklar kurmuş ve Müslümanların hamiliğini üstlenmiştir. bu coğrafyalarda TİKA, Kızılay, Diyanet Vakfı ve diğer STKlar aracılığıyla yapmış olduğu çalışmalar Türkiye’nin etkinliğini artırmış, beklenen ülke olma misyonunu yerine getirmeye başlamıştır. İkinci olarak ta katıldığı bütün uluslararası platformlarda dünya beşten büyüktür diyerek emperyalistlerin yüzüne yaptıkları haksızlıkları haykıran İslam Coğrafyası ve farklı mazlum coğrafyalarda karşılık bulunan Recep Tayyip Erdoğan’ı ortadan kaldırmaktı.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrılar ve bu aziz millet göstermiş olduğu kahramanlık hainlerin ve onların arkasındaki emparyal güçlerin memleketimiz üzerinde oynamak istedikleri oyunu bozmuş ve saldırıyı defetmiştir. Yani bu gün 15 Temmuz zaferinin üçüncü yıl dönümüdür. Bu vesile ile ben şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize cesaretlerinden dolayı minnet duyuyorum. “dedi.

Konferans sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Okudan’a teşekkür belgesi takdim etti.