Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve Ekibi Irak’ta Düzenlenen Üniversite Fuarına Katıldı

•  2 Temmuz 2019 Salı

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Irak’ta gerçekleştirilen ve 7. Türkiye ve Kıbrıs Üniversiteleri Fuarı’na katıldı. Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Kubilay Özyer ve Farabi Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Gül fuarda Rektörümüze refakat etti.

Türkiye’den 5 Rektör ve toplamda 27 üniversite fuara katıldı. Açılışta Türkiye Başkonsolosu Hakan Karaçay ve Türkiye’den katılan üniversite rektörlerini temsilen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin konuşma yaptı.

Türkiye Başkonsolosu Hakan Karaçay, 7'ncisi düzenlenen Türkiye ve Kıbrıs Üniversiteleri Fuarının ülkemizde eğitim gören öğrencilerin sayısal olarak artırılmasında önemli olduğunu ve konsolosluk olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin politikaları doğrultusunda öğrencilerin Türkiye’ye gidişlerinde gerekli işlemleri hızlı bir şekilde tamamlayarak sürece olumlu katkı sağladıkları ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 vizyonu çerçevesinde Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında 350.000 öğrenci sayısına ulaşılması konusunda rektörler olarak üzerlerine düşen görevleri yapmak için gayret sarf ettiklerini, şu an itibariyle sayının 150.000’ler civarında olduğunu ve 2023 yılında hedeflenen sayıya ulaşacaklarına inançlarının tam olduğunu ifade etti.

Fuara çok sayıda öğrenci, öğrenci yakınları ve firmaların katıldığı gözlendi. İki gün süren fuar başarılı bir şekilde sonuçlandı.