Yunus Emre İle Her Dem Yeniden Doğmak Konferansı

Yunus Emre İle Her Dem Yeniden Doğmak Konferansı

•  24 Nisan 2019 Çarşamba

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından “İrfan Mektebi: Yunus Emre İle Her Dem Yeniden Doğmak Konferansı” gerçekleştirildi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu’nda gerçekleşen konferansa Tokat İdare Mahkemesi Başkanı Erkan Ceylan, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. İsa Gökçe, Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Konferans öncesinde Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Faysal Arpaguş tarafından ilahi dinletisi gerçekleştirildi.

“İrfan Mektebi: Yunus Emre ile Her Dem Yeniden Doğmak” adlı konferansını gerçekleştiren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, dönemin koşullarından ve Yunus Emre’den bilgiler aktardı. Yunus Emre’nin şiirlerinin oldukça önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Alim Yıldız, İslam’ın Anadolu’da yayılmasında Yunus Emre’nin şiirlerinin etkisi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Alim Yıldız konferansında Yunus Emre’nin şiirlerinde hadis ve ayetleri anlattığına dikkat çekerek Yunus Emre’nin şiirlerinden örnekler okudu.

Konferans sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin tarafından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür belgesi takdim edildi.