Gazi Osman Paşa Ölümünün 119. Yılında Anıldı

•  5 Nisan 2019 Cuma

Üniversitemiz tarafından “Ölümünün 119. yılında Gazi Osman Paşa” anma programı düzenlendi. Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu’nda gerçekleşen anma programına Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanifi Vural, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin konuşmasında, “Tarihi kişiler mekânlar ve dokular bir şehrin ruhunu oluşturur ve o ruhla bir şehir yek yerinden farklılaşır. Tokat bağlamında tarihe mâl olmuş kişiler içerisinde Gazi Osman Paşa farklı ve haklı bir yere sahiptir. Tokat ve daha ötesinde sınırları aşarak Plevne ile adeta özdeşleşmiş, simgeleşmiş bir komutandır” dedi.

Açılış konuşması sonrasında üniversitemiz Devlet Konservatuvarı tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Müzik dinletisi sonrası “Ölümünün 119. yılında Gazi Osman Paşa” konulu panele geçildi.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Ali Açıkel’in yaptığı panelde Dr. Öğretim Üyesi Murat Hanilçe, Dr. Öğretim Üyesi Necati Çavdar, Dr. Öğretim Üyesi Yunus Emre Tekinsoy, dinleyicilere Gazi Osman Paşa ile ilgili açıklayıcı bilgiler aktardılar.

Panel sonrası panelistlere teşekkür belgesi takdim edildi.