Milli Eğitim Bakanlığı ve Üniversitemiz Arasında YÖS Protokolü İmzalandı

•  29 Mart 2019 Cuma

Milli Eğitim Bakanlığı ve 4 üniversite arasında Yabancı Uyruklu Öğrenciler Sınavı (YÖS) tanıtımı amacı ile protokol imzalandı. Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonunda gerçekleşen İmza törenine Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. İsa Gökçe, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu katıldı.

Protokol kapsamında 4 üniversite, Millî Eğitim Bakanlığının 16 ülkedeki okullarını Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı için sınav merkezi olarak kullanacak. Buralarda görev yapan öğretmenler de sınavlarda gözetmenlik yapacak. Millî Eğitim Bakanlığı, üniversitelerle yabancı uyruklu öğrenci sayısının artırılması için ortak tanıtım faaliyetleri gerçekleştirecek.