Nevruz Bayramı

Nevruz Bayramı

•  21 Mart 2019 Perşembe

Tokat Valiliği ve Üniversitemiz tarafından Nevruz Bayramı programı düzenlendi. Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Vali Dr. Ozan Balcı, Garnizon ve 48. Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Rıfat Dönel, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hidayet Arıkan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İsa Gökçe, Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Dekanlarımız, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaparak katılımcıların Nevruz Bayramını kutladı. Açılış konuşması sonrası Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal İbrahimzade tarafından “Türk Kültüründe Nevruz” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Konferans sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Doç. Dr. Kemal İbrahimzade’ye teşekkür belgesi takdim etti. Nevruz Bayramı programında Eğitim Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Mehemmed Yüzbaşıyev’in “Bir Millet İki Devlet” adlı resim sergisi de yer aldı.

Nevruz Bayramı programı Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nun önünde halk oyunları gösterisi, Nevruz ateşinin yakılması ve geleneksel yumurta kırma yarışması ile devam etti. Nevruz Bayramı programı geleneksel pilav ayran dağıtımı ve Nevruz ormanına fidan dikimi ile son buldu.