Şampiyonluklara Giden Yolda Yapılan Mücadelede Örnek Sporcu Söyleşisi

•  14 Mart 2019 Perşembe

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından “Şampiyonluklara Giden Yolda Yapılan Mücadelede Örnek Sporcu” söyleşi programı yapıldı. Söyleşiye, Avrupa, Dünya, Olimpiyat ve Cihan şampiyonu Mahmut Demir konuşmacı olarak katıldı. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, dekanlarımız, daire amirleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin öğrencilere bazı müjdeler vererek konuşmasına başladı. Şahin konuşmasında, Üniversitemiz ana giriş kapısının içeri alınacağını ve nizamiyenin hemen yanına şehirlerarası yolcu otobüslerinin öğrencileri bırakabileceği ve alabileceği bir durak yapılacağını duyurdu. Böylece öğrencilerimizin yol kenarında valizleri ile mağdur olmayacaklarını ifade etti. İkinci olarak öğrencilerin oturabilecekleri kamelyaların olmadığını ifade eden Rektörümüz kamelyaların bir kısmının Belediyeden temin edildiğini ifade etti ve kamelyaların kısa sürede öğrencilerin hizmetine gireceğini belirtti. Üçüncü olarak, Tokat Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile bir mutabakata varıldığını belirten Rektörümüz bu kapsamda kampüs içerisinde bir Gençlik Merkezinin kurulacağını duyurdu. Üniversite içerisinde öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir yaşam merkezine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Rektörümüz içerisinde kuaför, berber, alışveriş merkezi, küçük marketler, kuru temizleme, yemek yeme yerleri, kırtasiye gibi yerlerin olduğu bir yaşam merkezinin kurulacağını müjdeledi. Rektörümüz son olarak yeni ve modern bir kütüphanenin bir hayırsever vasıtasıyla yaptırılması için çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, “35 bin öğrencimizi ailelerine, Vatanlarına, Milletlerine yakışan fertler olarak topluma kazandırma çabası içerisindeyiz. Bu çaba içerisinde kendilerine örnek şahsiyetlerle sohbetlerine olabildiğince imkân sağlama çabası içerisindeyiz” dedi. Bu bağlamda Şampiyon Mahmut Demir ile öğrencilerin buluşmasından son derece mutlu olduğunu belirten Rektörümüz şampiyonumuzun, 1994 Dünya Şampiyonasında takımıyla birlikte şampiyon olarak Türk Milletine çok büyük bir mutluluk yaşattığını ifade etti.  “İnşallah böyle mutlulukları Allah Türk Milletine hep yaşatsın” diyen Rektörümüz katılımlarından dolayı Mahmut Demir Beyefendiye ve öğrencilerimize teşekkür etti.

Rektörümüzün konuşmalarından sonra Şampiyon Mahmut Demir programını gerçekleştirdi. Demir konuşmasında kendi hayatında örnekler vererek mücadele etmenin, azmin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Demir, “Bugün yine her saniyesinden keyif alacağım bu birliktelikte beni emekleri ile ve dualarıyla şampiyon yapan büyük Türk Milletine borcumu ödemeye çalışacak sizler de beni dinleme nezaketinde bulunarak bu borç ödemede pay sahibi olacaksınız” dedi. Demir konuşmasında, “Ben ismimin önüne yazılan unvanların hangi şartlarda ne çok emekle yazıldığını sizlere anlatmaya çalışacağım. Umuyorum ki anlattıklarımı dinledikçe siz de kendi başarı hikâyenize giden yola birkaç parke taşı daha koymuş olacaksınız” dedi. Öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Demir, öğrencilerin çalışarak istedikleri şeyleri elde edebileceklerini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

Söyleşi sonrası Şampiyon Mahmut Demir’e teşekkür belgesi, çiçek ve hediye takdim edildi.