Safahat’ın Penceresinden Mehmed Akif Şiir Dinletisi

•  12 Mart 2019 Salı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından “Safahat’ın penceresinden Mehmed Akif” adlı şiir dinletisi programı yapıldı. Şehit Ömer Halisdemir konferans Salonu’nda gerçekleşen dinletiye Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. İsa Gökçe ve Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Eren Yürüdür, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Programda konuşan Doç. Dr. Behice Varışoğlu programın anlam ve öneminden bahsederek Mehmed Akif Ersoy’un yaşamış olduğu dönem hakkında bilgiler aktardı. Varışoğlu konuşmasında Mehmed Akif’in halk tarafından sevildiğini ifade ederek halkın Kurtuluş Savaşına katılımında katkı sağladığını belirtti. İstiklal Marşı, Süleymaniye Kürsüsü, Vaiz Kürsüde, Asım, Çanakkale Şehitlerine, Ordunun Duası adlı şiirlerinde kelimelerin bile bağımsız birer şahsiyet haline geldiğini; Vatan aşkıyla, Millet sevdasıyla adeta feryat ettiğini belirten Varışoğlu, “Bu şiirler memleket savaşta olmasa ya da Akif’in deyişiyle memleketin bu şiirlere ihtiyacı olmasa yazılabilir miydi” dedi.  Varışoğlu, Mehmed Akif’in günümüze ve geleceğimize ışık tutan şiirlerinin sadece aklımıza değil gönlümüze de hitap ettiğini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür konuşmasında, “Bugün İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yıl dönümünü kutluyoruz. Bu bağlamda Milli Şairimiz Mehmed Akif Ersoy’u rahmetle minnetle anıyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği bulunanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada, salonun gençler tarafından doldurulmuş olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Biz Mehmed Akif Ersoy okuduğumuzda duygulanıyoruz, coşuyoruz, seviniyoruz ve bazen de hüzünleniyoruz. Mehmed Akif’in olduğu yerde söz yetersiz kalır şiir ise baki. İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde Mehmed Akif’in hedef kitlesi olan öğrencilerle birlikte olmaktan da çok büyük mutluluk duyuyoruz.” Rektörümüz konuşmasında öğrencilere seslenerek, “Değerli öğrencilerimiz, siz anne ve babalarınızın bizlere emanet olarak bıraktığı gençlersiniz. Bizim görevimiz de sizleri anne babanıza yakışır; vatanı, milleti ve insani değerleri yücelten; Mehmed Akif Ersoy’un istediği gibi, Asımın Nesilleri şeklinde topluma kazandırmaktır” dedi.

Açılış konuşmaları sonrası Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından müzik dinletisi eşliğinde Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından “Safahat’ın Penceresinden Mehmed Akif Şiir Dinletisi” gerçekleştirildi.