Gençlik ve Güvenli Gelecek Konferansı

Gençlik ve Güvenli Gelecek Konferansı

•  6 Mart 2019 Çarşamba

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda “Gençlik ve Güvenli Gelecek” konulu konferans verildi. Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Eren Yürüdür, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği tarafından düzenlenen konferansa Polis Memuru İsa Durna konuşmacı olarak katıldı. Durna, Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği tarafından kentte çeşitli bilgilendirme ve sosyal faaliyetlerin yapıldığını, öğrencilere yönelik konferansların düzenlendiğini, üniversiteye kayıt için gelen öğrenciler ve ailelerini bilgilendirmek amacıyla kayıt dönemlerinde stant faaliyetlerinin yapıldığını ve sosyal faaliyet kapsamında “Plevne Torunları Çanakkale” isimli gezi faaliyetinin düzenlendiğini belirtti.

İsa Durna konferansında, terörle mücadelede alınan askeri ve ekonomik tedbirlerin yanı sıra bilgilendirme faaliyetlerinin hayati derecede öneme sahip olduğunu vurguladı. Durna, terör örgütlerinin gençleri nasıl tuzağa düşürdüğü konusunda açıklayıcı bilgiler aktararak, gençlerin ve özellikle üniversite öğrencilerinin arkadaş seçimi, ev arkadaşı seçimi ve sosyal medya kullanımı gibi hususlarda dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı.